×

Vršilac dužnosti direktora "Rudnika i Termoelektrane Ugljevik" Čedomir Stojanović potpisao je danas sa članovima uprave odluku o stipendiranju 155 studenata redovnihs tudija i 16 studenata master studija.

Foto: RiTE Ugljevik

 

"Prvobitno je bila planirana dodjela stipendija za 80 studenata i 20 postdiplomaca, ali smo zbog epidemije korona virusa bili onemogućeni da postupak po raspisanom konkursu završimo prije tri mjeseca pa smo odlučili da listu korisnika stipendija proširimo.", rekao je Stojanović novinarima.

On je naveo da mjesečna stipendija iznosi 170 KM, da će je korisnici primati narednih šest mjeseci i ocijenio da je ona pomoć i stimulacija za svakog studenta.

"Na konkursu smo bodovali godinu studija, prosjek ocjena i materijalno stanje, uvažavajući studente sa manjim materijalnim mogućnostima, a imali smo i studente bez oba roditelja, kao i studente koji dolaze iz porodica nezaposlenih demobilisanih boracaVojske Republike Srpske", pojasnio je Stojanović.

Na svečanosti u preduzeću "Rudnik i TermoelektranaUgljevik" student pete godine stomatologije u Novom Sadu Miljan Petrović, koji je bio prvi na rang-listi za dodjelu stipendija, sa prosjekom ocjena 9,56, zahvalio je rukovodstvu ovog privrednog giganta na razumijevanju i podršci studentima.

Petrović je pozvao i druge firme u Republici Srpskoj da primijene ovu praksu podrške studentima.

/Pan radio/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 20.9 ℃
Vlažnost vazduha: 62%
Vazdušni pritisak: 1002.8 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu