×

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o Prijedlogu Poslovnika Narodne skupštine.

Osim o Prijedlogu Poslovnika, preostala je rasprava o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o faktoringu, o upravnoj inspekciji, o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Poslanici bi u nastavku trebalo da raspravljaju o konsolidovanom izvještaju o izvršenju Budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, te o izvještaju Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijskom izvještaju za 2019. godinu.

Na dnevnim redu je izvještaj o radu i izvršenju Rebalansa finansijskog plana – Budžeta Javne ustanove Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za prošlu godinu, te Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2019. godinu.

Pred poslanicima će se naći i specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH o pravu na slobodu mirnog okupljanja, kao i Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2019. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa Republike Srpske propisima EU.

Narodna skupština je na sjednici u srijedu, 24. juna, između ostalog, usvojila Deklaraciju o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve /SPC/ na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori.

Deklaracija je usvojena po hitnom postupku na prijedlog klubova poslanika vladajuće većine, a u njoj je konstatovano da je usvajanje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti dovelo SPC u neravnopravan položaj u odnosu na ostale vjerske zajednice.

Narodna skupština u Deklariciji poziva vlasti u Crnoj Gori da prestanu sa pokušajima nasilnog otimanja hramova, manastira i imovine SPC i sa protjerivanjem sveštenstva i monaštva pod izgovorom da nemaju crnogorsko državljanstvo, kao i da kroz dijalog sa crkvenim velikodostojnicima traže rješenje problema.

Deseta redovna sjednica prekinuta je u srijedu, 24. juna, a predsjedik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović najavio je nastavak za danas u 10.00 časova.

/InfoBijeljina/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 20.3 ℃
Vlažnost vazduha: 63%
Vazdušni pritisak: 1003.2 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu