CSS Ticker Example
  • Vrijeme u Bijeljini:
  • Temperatura: 14.5 ℃
  • Vlažnost vazduha: 77 %
  • Pritisak: 993.6 mbar
  • Padavine: 0.7 mm
×

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina danas su na prostoru Poljoprivredne i medicinske škole posjetili kompleks farme muznih krava, čija izgradnja je u završnoj fazi.

Foto: Grad Bijeljina

 

Gradski menadžer Predrag Jović rekao je da je gradnja najmodernijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine i da su, u međuvremenu, stvoreni uslovi za dualno obrazovanje, koje će učenicima omogućiti odgovarajaću edukaciju.

“Ovo je najmodernija farma muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom, koje su neophodne za savremeno obrazovanje. Na ovaj način đaci će u potpunosti biti edukovani i spremni za rad poslije izlaska iz škole – naglasio je Jović i podsjetio da će na mjestu stare farme biti izgrađen studentski dom, u neposrednoj blizini Centra za visoko obrazovanje. Time će praktično na jednom mjestu biti objedinjeni brojni školski i studentski sadržaji, koji će omogućiti najkvalitetnije obrazovanje za mlade ljude.

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Zoran Despotović zahvalio je Gradskoj upravi na realizaciji ovog značajnog projekta.

„Veoma je važno da oko 700 učenika, stečena teoretska znanja u učionicama primijene u našem objektu, tako da po završetku obrazovanja budu bolje osposobljeni za dalji rad u svojim farmama, ambulantama i drugim ustanovama. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sticaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja“ - istakao je Despotović, dodajući da u ovoj ustanovi osjećaju posebno zadovoljstvo, jer se projekat realizuje u godini kada Poljoprivredna i medicinska škola obilježavaju 70 godina postojanja i rada.

Gradska uprava Bijeljina u cjelosti je finansirala izgradnju farme, u vrijednosti od milion i 200 hiljada KM, a završetak radova planiran je za 30-ak dana.

/Grad Bijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 26, 27. i 28. septembar 2020. godine U subotu oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura između 7 i 12, a najviša dnevna između 11 i 16 ℃. U nedelju oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Jutarnja temperatura između 4 i 10, a najviša dnevna između 10 i 16℃. U ponedel
Planirana isključenja električne energije za 25. septembar 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS KARAĐORĐEVA 1 Jedan NN izlaz ulice Vojvode Stepe i Braće Gavrić 08:00 11:00 TS AMAJLIJE-KOVANLUCI Jedan NN izlaz 10:00 12:00
Informacija o vodosnabdijevanju za 25. septembar 2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Božidara Žugića u Bijeljin
HIT NEDJELJE
  1. Hit nedelje:
  2. Glasajte!
Glasajte za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co