CSS Ticker Example
  • Vrijeme u Bijeljini:
  • Temperatura: 25.7 ℃
  • Vlažnost vazduha: 68 %
  • Pritisak: 1000.4 mbar
  • Padavine: 0.0 mm
×

Vlada Republike Srpske odlučila je da proda sva potraživanja koja ima prema bijeljinskoj “Šećerani” u iznosu od oko 1,3 miliona maraka, te je čak spremna da se odrekne skoro trećine tog iznosa.

Odluka o davanju saglasnosti na ustupanja potraživanja u stečajnom postupku koji se sprovodi nad „Fabrikom šećera Bijeljina" stupa na snagu iduće sedmice. Poreska uprava RS zadužena je da sprovede postupak javne konkurencije za ustupanje priznatih razlučnih potraživanja uz obavezno postavljanje uslova da naknada za ustupljena potraživanja ne smije biti niža od 70 odsto priznatih razlučnih potraživanja i uz dostavljanje potrebnih instrumenata obezbjeđenja.

Poreska uprava Republike Srpskezatražila je još prije godinu dana od stečajnog sudije da u izvršnom postupku proda imovinu Fabrike šećera kako bi namirila svoja potraživanja od 1,3 miliona KM. Kompanija "Pavgord" iz Fočeotkupila je ranije 10 miliona KM dugovanja „Šećerane" od drugih povjerilaca.

Prodaja „Fabrike šećera" u stečaju bila je zaustavljena zbog pandemije virusa korona i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj. Imovina "Šećerane" godinama je prodavana po cijeni od 10 miliona KM.

Osim Banjalučanina Gorana Vajkića, koji je za „Šećeranu" nudio 6,9 miliona KM, za nju su bile zainteresovane i firme „Soltist" i „Sarijel" iz Turske, „Niva" i "Unimont" iz Srbije, Dragan Guru Đuragin iz Kine, ali su te prodaje propale. Za „Šećeranu" je„Pavgord" ponudio pet miliona maraka. Skupština povjerilaca „Šećerane" prošle godine donijela je odluku da je najniži iznos ispod kojeg neće padati cijena fabrike sedam miliona KM.

Izvor: Capital

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 14. avgust 2020. godine Ujutru sunčano, ponegde sa maglom oko reka i po kotlinama. Tokom dana sunčano i sparno,  nestabilno, uz uslove za kišu i pljuskove lokalno praćene grmljavinom. Vjetar slab i promenljiv. Jutarnja temperatura od 18°C do 23°C. Najviša dnevna od 27°C do
Planirana isključenja električne energije za 14. avgust 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS ČARDAČINE 5 NN izlaz prema Bijeljini 09:00 11:30 TS BATKOVIĆ MARIĆI Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS SP SELJO Jedan NN iz
Informacija o vodosnabdijevanju za 13. avgust 2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (potez od c
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu