×

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je danas sa saradnicima posjetio gradilište nove autobuske stanice u gradu, na lokaciji nekadašnje željezničke stanice, rekao je da su za njenu izgradnju obezbijeđena 3,2 miliona KM.

Foto: Grad Bijeljina
 

On je najavio da će biti prosječen i novi put koji će stanicu direktno spojiti sa gradskom zaobilaznicom, što će centar Bijeljine rasteretiti od autobuskog saobraćaja i gužvi.

"Autobuska stanica gradi se na površini od 10.000 metara kvadratnih. Na 1.300 metara kvadratnih biće glavna zgrada i peroni, uz prateće objekte i park koji će zelenilom koje je sačuvano odvojiti stanicu od okolnih zgrada", rekao je Mićić novinarima.

Gradonačelnik je dodao da je na mjestu sadašnje Autobuske stanice u centru grada planirana izgradnja javne garaže sa četiri nivoa.

Mićić je naveo da je izgradnja nove autobuske stanice u Bijeljini dio sporazuma koji je postigao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o podršci za 12 velikih infrastrukturnih projekata u Semberiji, ističući da se taj sporazum realizuje na dobrobit građana.

Rok za izgradnju Autobuske stanice je devet mjeseci, a izvođač radova je domaća firma "Buk promet".

Direktor "Buk prometa" Jovan Gajić rekao je novinarima da imaju dobru logistiku i kapacitete i da će ispoštovati rok.

Arhitekta iz Bijeljine Marko Vukičević, koji je projektovao novu Autobusku stanicu u gradu, naveo je da će dolazni peroni biti odvojeni od odlaznih, glavna zgrada imaće i prostor za komercijalne sadržaje, a zadržano je postojeće zelenilo na lokaciji.

/Nezavisne/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 23.1 ℃
Vlažnost vazduha: 70%
Vazdušni pritisak: 1002.4 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu