×

Mještani ugroženih područja upozoravaju da je kanalska mreža zapuštena, i da lako dolazi do plavljenja domaćinstava i oranica.

Zbog obilnih padavina mještani Semberije i Podrinja su u strahu. Tokom jučerašnjeg dana, na području Zvornika rijeka Sapna izlila se iz korita i poplavila više od 10 domaćinstava u naseljima Donji Grbavci i Cer.

Voda se izlila i na dijelu regionalnog puta Zvornik-Sapna i saobraćaj se trenutno otežano odvija. U Karakaju se izlila Hoča i poplavila 20 kuća.

Mještani ugroženih područja upozoravaju da je kanalska mreža zapuštena, i da lako dolazi do plavljenja domaćinstava i oranica.

Nadležni kažu da zasada nema razloga za strah. Ohrabruje da su vodostaji Save i Drine zasada niski, i stručnjaci predviđaju da do velikih izlivanja vode iz njihovih korita neće doći.

Građani Bijeljine strahuju od svake kiše. Posledice katastrofalnih poplava iz 2010. i 2014. još nisu zaboravili. Iako je mnogo toga urađeno na izgradnji nasipa i drugih vodoprivrednih objekata, kanalska mreža je, kažu, u lošem stanju.

Iako su pritoke rijeka Save i Drine, lokalni vodostaji Gnjica, Janja i Lukavac u porastu, na području Semberije, zasada, nema veće opasnosti od poplava, tvrde nadležni.

- Za očekivati je da može da dođe do izlivanja i zato apelujemo na stanovništvo da bude u pripravnosti i uklone sve ono što može da bude zaplavljeno upravo uz riječne vodotokove manjih bujičastih rijeka - rečeno je u Odsjeku za Civilnu zaštitu Bijeljine.

BRČKO DISTRIKT

Kiša koja neprestano pada dovela je do izlivanja rijeka Brke, Tinje i Zovičice, koje su poplavile priobalna područja na području Brčko distrikta.

/Novosti.rs/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 21.6 ℃
Vlažnost vazduha: 59%
Vazdušni pritisak: 1002.6 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu