×

Šef Nacionalnog štaba civilne zaštite u Hrvatskoj Davor Božinović najavio je danas da će najverovatnije biti promijenjen režim na granicama sa BiH, Srbijom i Crnom Gorom zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Vjerojatno ćemo promijeniti režim na graničnim prelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali bi se promjene odnosile i za građane samoproglašenog Kosova i Sjeverne Makedonije. Sutra ćemo donijeti odluku o tome, naše odluke stupaju na snagu u ponoć sljedećeg dana - rekao je Božinović novinarima.

On je precizirao da će to "vjerovatno biti režim koji je već postojao, a podrazumijeva samoizolaciju za one koji dolaze iz smjera tih zemalja".

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa potvrđeno 30 novozaraženih virusom korona, čime je ukupan broj oboljelih 2366, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Novo žarište je samostan u Đakovu gdje je zaraženo 10 časnih sestara.

Sa područja Zagreba je 12 novooboljelih, kao i iz Osječko-baranjske županije.

Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije, dok su po jedna iz Istarske županije i Brodsko-posavske županije.

Do sada je testirano 73093 lica, od kojih 347 u posljednja 24 časa.

Na bolničkom liječenju je 16 osoba. Na respiratoru nema pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2142, dok je preminulo 107, saopštio je Štab.

/BNTV/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 20.5 ℃
Vlažnost vazduha: 63%
Vazdušni pritisak: 1002.9 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu