×

Sindikat medija i grafičara Republike Srpske najoštrije je osudio izjavu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Sanje Vulić koja je u pauzi zasjedanja ovog doma u srijedu rekla da ona nije kriva novinarima što rade taj posao i što su možda nezadovoljni svojom platom.

Foto: Ilustracija
 

"Na ovaj način degradira struku i profesiju novinarstava. Naprotiv, smatramo da je itekako kriva za visinu plate novinarima. Кao poslanik u Predstavničkom domu BiH treba da se bori za bolji standard svih zaposlenih a među njima i za novinare a ne da se hvali svojim primanjima kao poslanik", saopšteno je iz Sindikata medija i grafičara RS.

Iz ovog sindikata podsjećuju da su primanja zaposlenim u medijima i dalje ispodprosječnog ličnog dohodka, te kako su na to upućivali više puta.

Izjava Vulićeve je uslijedila nakon što je na sjednici Predstavničkog doma BiH razmatrano da se ukinu paušali poslanicima koji iznose 700 KM. Poslanica SNSD-a se protivi tom ukidanju.

"Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanica. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim",  izjavila je Vulićeva, a ovu njenu izjavu su osudili mnogi.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu