×

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na virus korona državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Foto: Ilustracija
 

Štab je zadužio javne zdravstvene ustanove koje su organizovane i osposobljene za pružanje zdravstvene usluge testiranja na virus korona da izvrše testiranja građanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Za izvršenje ovog Zaključka zadužuju se JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, JZU Univerzitetska Bolnica u Foči, JZU Bolnica "Sveti vračevi" u Bijeljini i JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Ukoliko Rješenjem o odobravanju liječenja nije određen pratilac testiranje se može izvršiti i pratiocu za koje izabrani doktor medicine - specijalista porodične medicine naknadno utvrdi neophodnost pratnje na odgovarajućoj potvrdi", navedeno je u saopštenju Republičkog štaba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske se zadužuje da organizuje snabdijevanje javnih zdravstvenih ustanova potrošnim materijalom za sprovođenje postupka testiranja.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu