×

Svi strani državljani koji namjeravaju da uđu u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti Kovid-19, a radi bržeg dobijanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova na OVOM LINKU.

Ako svoj odgovor o uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online formular za upite svih koji namjeravavaju putovati u Hrvatsku te su im potrebne informacije o mogućnostima ulaska u zemlju.

Web stranica i online formular trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem formulara traže od zainteresovane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora, su državljanstvo, ima li regulisan status stranca u Hrvatskoj (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prelaz, ime graničnog prelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresovani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

Kako navode iz MUP-a Hrvatske, nakon što osoba pošalje upit na ovu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem će biti usmjerena na web stranicu.

Turisti iz zemalja EU koji imaju rezervisan turistički smještaj prilikom ulaska u Hrvatsku trebaju dati na uvid potvrdu rezervacije smještaja, a ako posjeduju nekretninu ili plovilo trebaju vlasništvo dokazati dokumentacijom, ističu iz MUP-a u odgovorima na najčešća pitanja o uslovima ulaska u Hrvatsku.

/Nezavisne novine/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu