×

Vlasnici vozila čija registracija je istekla nakon 16. marta ove godine, zahtjev za produženje registracije vozila mogu podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

Saopšteno je ovo u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH koje je usvojilo izmjenu Pravilnika o registrovanju vozila.

"Ukoliko se zahtjev za produženje registracije vozila ne podnese do roka predviđenog ovim članom, vozilo se službeno odjavljuje iz evidencije registrovanih vozila, a vlasnik vozila dužan je vratiti registarske tablice nadležnom organu u roku od osam dana", stoji u dodanom stavu Pravilnika.

Ovo bi u praksi značilo da nakon isteka registracije vozači imaju mogućnost da registruju vozilo u roku od 90 dana bez vraćanja tablica, ali nakon istekle registracije, oni ne mogu voziti neregistrovano vozilo.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva potreba za donošenjem ovog pravilnika javila se uslijed proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa.

"Nakon što je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa BiH, predložio donošenje odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH za vozila koja su registrovana u BiH, a čija je potvrda o registraciji istekla poslije 15. marta ove godine do 30. aprila ove godine, koja nije dobila podršku na sjednici Vijeća ministara BiH održanoj 1. aprila ove godine, predmetna oblast je uređena kroz izmjene Pravilnika", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registrovanju vozila je upućen na objavu u Službeni glasnik BiH, a stupa na snagu narednog dana od dana objave.

/Nezavisne novine/

 

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu