×

Obavještavamo Vas da je veliki broj privrednika sa područja Grada reagovao i da su u veoma kratkom roku obezbijedili sredstva za nabavku respiratora za liječenje teško oboljelih i vitalno ugroženih lica, zaraženih virusom korona (COVID 19).

Foto: IlustracijaPrivredni savjet Grada Bijeljine je pokrenuo akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu jednog respiratora za JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i na taj način podržao akciju „RESPIRATOR ZA SRPSKU“. 

Respirator koji je u tom trenutku bio dostupan na tržištu koštao je 50.000 KM. Bilo je veoma važno da se hitno prikupe sredstva kako bi respirator zaista stigao u Bijeljinu, jer su ti aparati u ovom momentu potrebni cijelom svijetu.

Privrednici su ponovo pokazali da su bitan dio društve nezajednice, da imaju sposobnost da stvaraju novu vrijednost i da su spremni da pomognu građanima kada je to najpotrebnije. Na ovaj način privrednici su pokazali svoj osjećaj pripadnosti lokalnoj zajednici, spremnost i odlučnost da zajedno sa građanima učestvuju u sprečavanju i širenju posljedica pandemije koja je prerasla u ozbiljnu globalnu društveno ekonomsku katastrofu.

S obzirom na to da je visina prikupljenih sredstava premašila iznos od 700.000 KM, akcija je preko Crvenog krsta proširena i višak novca će se preusmjeriti za nabavku dodatne medicinske opreme, zaštitinih sredstava, pomoć ugroženim kategorijama lica i slične namjene.

Pozivamo sva pravna i fizička lica, ugledne građane, politički angažovana lica, lica sa značajnijih društveno-političkih funkcija i sve koji su spremni da i dalje podrže ovu humanu akciju, da novčana sredstva uplate na račun:
Naša bank a.d. Bijeljina:  554 001 0000 1246 29
Svrha plaćanja: Akcija RESPIRATOR ZA SRPSKU
 
Privredni savjet Grada Bijeljine se zahvaljuje svim privrednicima i ustanovama koji su dali svoj doprinos ovoj akciji. Neka iskazana humanost tih privrednika bude motivacija i za one koji u prvi mah nisu bili u mogućnosti da podrže akciju.  

Privredni savjet Grada Bijeljine

 

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 30. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS D CRNJELOVO 5 Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS DVOROVI CENTAR Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS PUČILE PUHARE 2 Jedan NN izlaz
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu