×

Kol-centar Gradske uprave za pomoć licima starijim od 65 godina i licima u izolaciji počeo je sa radom 24. marta. U Centru su angažovana četiri tima koji rade od ponedeljka do subote, u terminu od 08:00 do 16:00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Pored pripadnika Jedinice za opšte namjene gradske Civilne zaštite, pri Kol-centru radi i 47 volontera. Nakon primljenog poziva u Centru, oni dobiju podatke o licu koje je uputilo poziv i odlaze na teren kako bi pomogli licima koja ne smiju napuštati domove.

Prvog radnog dana Centra primljeno je 45 poziva. Na 30 zahtjeva upućenih Kol-centru odgovoreno je pozitivno, dok preostalih 15 zahtjeva nije bilo u nadležosti ovih timova.

- Apelujem na građane da ne zloupotrebljavaju volontere i pripadnike Civilne zaštite koji rade za Kol-centar, jer smo imali situacije da pomoć traže lica koja nisu sama i uz sebe imaju osobe koje im mogu pomoći.

Osim toga, nije moguće da volonteri podižu penzije za starija lica, već je isključiva namjena ovog servisa pomoć prilikom nabavke hrane i kupovine lijekova onima koji ne smiju da se kreću van svojih kuća i stanova.

U slučaju nabavke lijekova, službenici kol-centra se prethodno dogovore o receptima sa ljekarima u Domu zdravlja, a zatim kupuju lijekove i nose sugrađanima koji su to tražili – istakla je Ljubica Mlađenović, koordinator Kol-centra.

Ona je naglasila da svi pripadnici Jedinica za opšte namjene i svi volonteri koji rade za Kol-centar imaju maske i rukavice, odnosno adekvatnu zaštitu i akreditaciju od Gradske uprave.

Brojevi telefona kol-centra su 055 233 154 i 055 233 155.

 

 

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 23.5 ℃
Vlažnost vazduha: 69%
Vazdušni pritisak: 1001.7 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu