×

U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini uspješno je obavljena operacija štitne žlijezde kod pedesetpetogodišnje pacijentkinje, a zahvat je izveden uz pomoć doktora iz Istočnog Sarajeva, rečeno je Srni u bijeljinskoj bolnici.

Foto: InfoBijeljina


Operaciju je izveo šef Operativnog bloka bijeljinske Bolnice doktor Bojan Kenjić, uz stručnu pomoć specijaliste ORL iz Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu doktora Đorđa Pejića.

Iz bijeljinske Bolnice navode da je na ovaj način nastavljena uspješna saradnja dvije zdravstvene ustanove na obavljanju operacija štitne žlijezde, koja je počela 2016. godine, a koja je prošle godine nakratko prekinuta.

"Trećina pacijenata koji prolaze kroz našu ambulantu kandidati su za operaciju štitne žlijezde, dakle u našoj zdravstvenoj ustanovi bar jednom sedmično trebalo bi da se radi ova operacija", rekao je Kenjić.

On je istakao da je najčešća patologija štitne žlijezde struma, a nerijetko i karcinom.

"Naša ustanova ima sve uslove za obavljanje operacija štitne žlijezde, a nedavnom nabavkom harmonik noža olakšan je rad hirurzima i komplikacije su svedene na minimum", rekao je Kenjić Srni.

On je naveo da je planirano dalje obučavanje ljekarskog tima kako bi u budućnosti operacije štitne žlijezde bile dio redovnog hirurškog rada u bijeljinskoj bolnici.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 30. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS D CRNJELOVO 5 Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS DVOROVI CENTAR Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS PUČILE PUHARE 2 Jedan NN izlaz
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu