×

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka juče su proveli operativnu akciju kodnog naziva "Parma", a koja je usmjerena na otkrivane krivičnih djela u vezi sa prodajom nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije te druga krivična djela.

U okviru ovih aktivnosti slobode su lišene četiri osobe inicijala G.R., M.R., D.Š., i M.V. zbog osnova sumnje da su na području grada Banja Luka izvršili više krivičnih djela falsifikovanje isprave, ovjera neistinitog sadržaja, prevara, kao i druga krivična djela.

Ove osobe se sumnjiče da su u Banjoj Luci prodavale stan, bez vlasnika stana, te su ga na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodale, kao i da su prodavale tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumentima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000 KM.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015. godine izvršili krivično djelo razbojništvo.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto veći broj mobilnih telefona, laptopova, tableta i drugih elektronskih uređaja, SIM kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od osobe G.R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dok će protiv M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

(Klix)

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  Ujutro oblačno sa slabom kišom. Do podneva prestanak padavina i brzo razvedravanje usled pojačanog severozapadnog vetra. Tokom dana promenljivo oblačno vreme uz sunčane periode i vetrovito. Veče pretežno vedro i suvo. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C. Najviša dnevna na sjeve
Planirana isključenja električne energije za 1. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV EKONOMIJA Naseljena mjesta : Stara ciglana, dio Obarske, Bukovica 09:00 17:00 09:15 17:15
Informacija o vodosnabdijevanju – 28.2.2020. Na svim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima, koja se vodom snabdijevaju iz gradskog vodovodnog sistema Bijeljine, vodosnabdijevanje će biti uredno. Još uvijek su pojednostavljene procedure prijavljivanja korisnika da putem e-mail-a dobijaju mje
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit mjeseca
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu