×

Turska šalje trupe u Libiju kako bi osigurala stabilnost vlade u Tripoliju koju podržava UN, objavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Ankara i vlada Nacionalnog sporazuma koje podržava UN su potpisali sporazum o rasporedu turskih trupa u ratom razorenu zemlju, piše "RT".

Erdogan je rekao da, kao deo pomorskog sporazuma, više neće biti moguće da druge zemlje sprovode istraživanje i bušenje nafte kod obala Libije, bez odobrenja Ankare i Tripolija.

On je takođe najavio i da će Ankara apočeti aktivnosti pretrage i bušenja zaliha gasa na istočnom Mediteranu 2020. godine u skladu sa sporazumom postignutim sa GNA i da je njen brod "Oruk Reis" već započeo istraživanja.

Ankara je već rasporedila snage za obuku trupa odanih Vladi GNA, kao dela sporazuma o bezbednosnoj saradnji između dveju zemalja.

Erdogan je obećao pomoć GNA u borbi protiv pobunjenika koje predvodi Kalifa Haftar.

On je rekao da će "pučista" Haftar naučiti „lekciju“ ako ne prekine svoju vojnu kampanju protiv vlade koju podržava UN.

Njegova najava slanja vojske je stigla uoči sastanka sa liderima Nemačke, Rusije, Britanije i Italije, zakazanog u nedelju, kako bi razgovarali o sukobu u Libiji.

(Blic)

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu