×

Požari i dalje okupiraju teritoriju Australije, ali se na nekim ranije vatrom opustošenim područjima javio novi život sa nadom da priroda uvijek pronađe način za opstanak.

Novi izdanci vegetacije pojavili su se na plaži Peregian u Kvinslendu, na području oko Kulnure u Novom Junom Velsu u Nacionalnom parku Dhurag.

"Ovo su znaci života koje smo tražili. Svjedoci smo ponovom rođenju šume po kojoj je Australija poznata“, rekao je za Metro jedan od fotografa. Australijska vatrogasna brigada uspjela je da u požaru spasi jedino poznato prirodno stanište borova wollemi.

Nacionalni park Wollemi nalazi se u Novom Južnom Velsu i sadrži jedine poznate divlje primjerke bora (Wollemia nobilis), vrste za koju se mislilo da je izumrla prije otprilike trideset miliona godina, ali je 1994. godine ponovno otkrivena na tom području, prenosi RTS.

/RTS/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu