×

Nova autobuska stanica u Bijeljini trebalo bi da bude izgrađena do septembra naredne godine, a upravna zgrada i peroni zauzimaće oko 1.200 metara kvadratnih zemljišta stare željezničke stanice, koje je Grad Bijeljina dobio u svojinu od Vlade Republike Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je na pres-konferenciji da je ukupna površina zemljišta na kojoj će se nalaziti nova autobuska stanica 10.500 metara kvadratnih i da će izmještanje prigradskog, međugradskog i međunarodnog autobuskog saobraćaja smanjiti gužve u centru grada.

- Grad je odmah nakon dobijanja zemljišta od Vlade Republike Srpske pristupio izradi idejnog rješenja posredstvom Direkcije za razvoj grada i već sada možemo da vidimo kako će izgledati cijeli kompleks nove autobuske stanice. Autobusi će dolaziti i odlaziti Ulicom Raje Banjičića i uopšte neće opterećivati centar grada. Pošto su se stekli uslovi za raspisivanje tendera, možda ćemo već naredne nedjelje tražiti izvođača radova - naglasio je Mićić.

 

Govoreći o javnom gradskom prevozu, gradonačelnik Mićić je istakao da ova vrsta saobraćanja trenutno nije isplativa zbog malog broja zainteresovanih stanovnika Semberije za ovaj vid prevoza.

- Gradski prevoz bio je povjeren preduzeću „Semberija transport", ali ispostavilo se da je rentabilan samo u vrijeme školske godine. Mnoge linije su ukinute, ali ćemo razmišljati o ponovnoj uspostavi paralelno sa izgradnjom nove autobuske stanice - rekao je Mićić.

 

On je dodao da je na prostoru sadašnje autobuske stanice u centru grada Regulacionim planom predviđena izgradnja javne garaže na četiri nivoa.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina Mladen Petrović naveo je da je u toku izrada glavnog projekta nove autobuske stanice, koja će biti građena u dvije faze.

- Prva faza će omogućiti organizovanje autobuskog prevoza, dok će u drugoj fazi biti izgrađeni komercijalni objekti. Preliminarna procjena o cijeni izgradnje još nije poznata, ali smatramo da će iznositi oko dva miliona KM - istakao je Petrović.

Arhitekta Marko Vukićević naglasio je da će se upravna zgrada nove autobuske stanice sastojati od prizemlja i sprata, površine po 450 metara kvadratnih.

- Planirana su tri dolazna perona, sedam odlaznih, poslovni objekti, parking za zaposlene, park, javni parking i drugi prateći sadržaji. Stanica je južno orijentisana i zatvorena prema uličnoj fasadi, zbog toplotnih dobitaka o kojima smo morali da vodimo računa. Potrudili smo se da izradimo idejno rješenje za modernu zgradu, ali da pritom razmišljamo i o ekonomičnosti - ocijenio je Vukićević.

Izvor: Gradska uprava

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu