×

Preduzeće Rudnik i termoelektrana /RiTE/ "Ugljevik" lider je u proizvodnji električne energije u Republici Srpskoj i sa završenim projektom odsumporavanja proizvodiće najčistiji kilovat struje u regiji, izjavio je vršilac dužnosti direktora RiTE Čedomir Stojanović.

"Proizvodnja struje je u planiranom obimu sa 1.435 gigavat časova ili 34 odsto proizvodnje u kompletnom sistemu `Elektroprivrede Republike Srpske`, što nas čini liderom u proizvodnji električne energije", rekao je Stojanović na prijemu za novinare u sjedištu preduzeća.

On je istakao da ovaj uspješan rad omogućava i proizvodnja uglja sa planirana dva miliona tona do kraja godine.

"Ova godina posebno je bitna za RiTE jer slavimo 120 godina rudarstva u Ugljeviku, a riječ je o preduzeću koje je pokretač privrednog razvoja opštine, regije i Republike Srpske", naveo je Stojanović.

Prema njegovim riječima, RiTE "Ugljevik" zapošljava 1.930 radnika, a sa kooperantima kojima obezbjeđuje posao indirektno od uspjeha ovog energetskog giganta zavisi 20.000 ljudi u regiji.

Stojanović je rekao da je ova godina uspješna za preduzeće koje će sa puštanjem u rad sistema odsumporavanja, što je investicija od 80 miliona evra, biti ekološki najprihvatljivija termoelektrana u regionu.

"Znamo koliko EU i naše okruženje vodi računa o tome i ovo nas stavlja na ljestvicu najprihvatljivijih termoelektrana", ocijenio je on, te dodao da to jeste dodatno finansijsko opterećenje za preduzeće, ali i da je bilo neophodno za nastavak njegovog rada.

Izvršni direktor RiTE Milutin Tasovac rekao je novinarima da su ponosni na sveukupni rad preduzeća, da su proizvodnje dobro planirane i da se izvršavaju u planiranom obimu.

"Vrijeme koje dolazi neće biti lako za termoelektrane, Evropska energetska zajednica čiji smo član diktira izuzetno oštre uslove, pogotovo sa aspekta ekologije i da bi mogli da radimo u budućnosti morali smo završiti projekat odsumporavanja", naveo je Tasovac.

To je, kako kaže, velika obaveza i teret za poslovanje termoelektrane, ali će zato RiTE "Ugljevik" proizvoditi najčistiji kilovat struje u regiji.

Tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća rukovodstvo preduzeća održalo je u upravnoj zgradi RiTE "Ugljevik" povodom obilježavanja 120 godina rudarstva u Ugljeviku, te Dana i slave preduzeća - Svetog Stefana Dečanskog - Mratindana.

/Info Bijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu