×

Stanarima jedne od novijih zgrada za borce u Bijeljini već godinama prokišnjava krov, iako je useljena prije samo šest godina.
Stanove je kupila Vlada, u saradnji sa Gradom Bijeljina, u okviru programa stambenog zbrinjavanja boračke populacije, a izvođač radova bilo je preduzeće MD "Perić".

Garantni rok trebalo bi još da traje, ali je građevinsko preduzeće u međuvremenu prestalo da radi, bar pod tim imenom.

Dvadesetak porodica poginulih boraca oduševljeno je prije šest godina ušlo u nove stanove u naselju Pet jezera, ali je sreća bila kratkog daha, jer je krov ubrzo počeo da prokišnjava. Voda koja se sliva po zidovima, svakodnevna je muka stanara.

Problem se ne može riješiti bez renoviranja krova, koje bi koštalo 45.000 maraka. Ova suma nedostižna je za porodice, koje teško sastavljaju kraj s krajem. Obraćali su se izvođaču, gradskoj upravi i resornom ministarstvu, ali pomoći niotkuda.

Milenko Konculić, predsjednik Zajednice etažnih vlasnika ističe da je po ovom pitanju bio u resornom ministarstvu.

- Ljudi u ministarstvu da kažem nisu imali neki odgovor, oni imaju svoj program i ja to potpuno razumijem. Ali sam pitao da li postoji ikakav način da se pomogne u saniranju krova - kaže Konculić.

U Gradskoj upravi Bijeljina tvrde da nemaju obavezu da pomognu u ovom slučaju. Iz ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite - da nemaju zakonskog osnova da pomognu porodicama koje su stambeno zbrinute i sada su vlasnici dodijeljenih stanova.

Građevinsko preduzeće, koje bi trebalo da garantuje kvalitet radova i otkloni nedostatke - više ne radi.

Vlasnik Mitar Perić, koji je u međuvremenu otvorio više novih preduzeća, nije želio pred našu kameru. U telefonskom razgovoru rekao je da građevinsko preduzeće koje je gradilo spornu zgradu više ne postoji, i da je garantni rok istekao. Stanarima zgrade jedino preostaje da svoja prava pokušaju ostvariti sudskim putem.

Izvor: RTRS

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu