×

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je na otvaranju Semberskog sajma mesa u Bijeljini da ova manifestacija najbolje promoviše potencijal domaće privrede i doprinosi jačaju privredne saradnje u regiji.

Foto: InfoBijeljina


"Resorno ministarstvo uvijek će biti tu za privrednike i podrška za manifestacije koje podstiču razvoj, nova radna mjesta i zadržavanje stanovništva u Republici Srpskoj", poručila je Gašićeva.

Ona je ukazala na značaj brendiranja u domaćoj privredi koje će biti posebno podsticano, kao i na dosadašnji napredak u promociji domaće privrede kroz kampanju "Naše je bolje".

"Sajam pokazuje veliko bogatstvo Semberije koja ima vrijedne domaćine i raznovrsnu ponudu zdrave hrane i mjesto je za širenje domaće proizvodnje i saradnje u regiji", zaključila je Gašićeva.

Organizator dvodnevnog sajma Milenko Zupur, vlasnik firme "Globus" u Bijeljini, rekao je na otvaranju da promociju domaćih proizvođača hrane prati i turistička promocija potencijala Semberije i najavio da će sajam dobrih domaćina i privrednika ubuduće nositi naziv "novembar fest" i pružiti posjetiocima dobru hranu, piće i zabavu.

Treći Semberski sajam mesa "Dvorovi 2019" održava se na platou ispred firme "Globus", koja je organizator ove privredne manifestacije.

Na Sajmu su predstavljeni domaći prozvođači, prerađivači i distributeri mesa, kao i izlagači iz Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Prošle godine sajam je imao 47 izlagača i 10.000 posjetilaca, a ove godine na sajmu je 60 izlagača i očekuje se 20.000 posjetilaca.

Tokom boravka u Bijeljini ministar trgovine i turizma Suzana Gašić posjetiće i Prehrambenu industriju "Sava Semberija".

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu