×

Svaki izgrađeni kilometar auto-puta i povezivanje Srbije i regiona savremenom infrastrukturom zajednički je put u moderni svijet i u razvoj, rekao je Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP koji je izradio projekat za dionicu auto-puta Beograd-Sarajevo od Kuzmina do Sremske Rače.

Foto: InfoBijeljina


Ignjatović je naveo da radovi počinju izgradnjom čeličnog mosta na rijeci Savi dužine 1,3 kilometra, jer je to najzahtjevnijeg objekat dionice od 18 kilometara auto-puta na srpskoj strani od Kuzmina do Sremske Rače.

On je pohvalio izvođača radova, tursku firmu "Tašjapi", kao i saradnju Srbije, Turske i BiH na ovom velikom projektu.

Projektant trase auto-puta Dragoslav Dragićević, koordinator cijelog projekta, rekao je Srni da će na ovom dijelu budućeg auto-puta prema Bijeljini i Sarajevu, osim glavnog mosta na Savi, biti još 30 manjih mostova, ukupne dužine 500 metara, jer je teren kojim trasa ide ispresijecan mrežom meliracionih kanala.

Na trasi je i sedam nadvožnjaka ukupne dužine 1,3 kilometra, kao i dvije naplatne rampe.

Za položaj graničnog prelaza Dragićević je rekao da je predložen zajednički granični prelaz za obje države, te da će biti na petnaestom kilometru ove dionice auto-puta, odnosno 1,5 kilometara prije mosta na Savi.

Novi most biće dug 1.320 metara sa prilaznim konstrukcijama na obje strane rijeke i glavnom čeličnom konstrukcijom neposredno preko rijeke, čija je dužina oko 300 metara, a most je od sadašnjeg udaljen 70 metara.

Dragićević je rekao da je na ovom auto-putu predviđena brzina od 130 kilometara na čas.

Riječ je o klasičnom auto-putu sa dvije vozne i jednom zaustavnom trakom na svakom smjeru vožnje, uz razdjelni pojas od četiri metra.

Dragićević je naveo da je prijedlog projektanata bio da postojeći granični prelaz u Sremskoj Rači ubuduće ima funkciju graničnog prelaza za pogranično stanovništvo, za ljude koji svakodnevno curkulišu na obje strane granice.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu