×

Branislav Đurić (47) i njegova supruga Gospava, koji žive u semberskom selu Batković, imaju petoro djece uzrasta od tri godine, koliko ima najmlađa Mila, sina Gorana, koji ima osam godina, Jovanu (11) i bliznakinje Milkicu i Milicu, koje imaju 13 godina.

Četvoro djece pohađa osnovnu školu. Đurići žive od poljoprivrede. Obrađuju skoro tri hektara zemljišta, a Gospava uzgaja i povrće u plastenicima, jer je Branislav narušenog zdravlja i ne smije se previše izlagati suncu.

- Nastojim da radove na njivi obavim u ranim jutarnjim i popodnevnim satima. Uzgajamo kupus na njivi, krastavac i papriku u plastenicima. Za višečlanu porodicu, kao što je moja, treba mnogo sredstava za hranu, garderobu, obuću, udžbenike, školske torbe - ističe Branislav.

Ovih dana pokrenuta je akcija radi osiguravanju sredstava za dogradnju kuće porodice Đurić. Pomoć je obećala i Gradska uprava, jer za djecu treba osigurati više stambenog prostora. Namjera je da se dogradi još jedan sprat na Đurićevoj porodičnoj kući.

Dobri učenici

- Zahvalan sam svima onima koji nam žele pomoći. Od 2005. godine živimo u ovoj kući, koju je izgradio moj otac. Živimo od poljoprivrede i od moje invalidnine, koja iznosi 350 KM - kaže Branislav.

Izvor: Avaz.ba

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu