×

Branislav Đurić (47) i njegova supruga Gospava, koji žive u semberskom selu Batković, imaju petoro djece uzrasta od tri godine, koliko ima najmlađa Mila, sina Gorana, koji ima osam godina, Jovanu (11) i bliznakinje Milkicu i Milicu, koje imaju 13 godina.

Četvoro djece pohađa osnovnu školu. Đurići žive od poljoprivrede. Obrađuju skoro tri hektara zemljišta, a Gospava uzgaja i povrće u plastenicima, jer je Branislav narušenog zdravlja i ne smije se previše izlagati suncu.

- Nastojim da radove na njivi obavim u ranim jutarnjim i popodnevnim satima. Uzgajamo kupus na njivi, krastavac i papriku u plastenicima. Za višečlanu porodicu, kao što je moja, treba mnogo sredstava za hranu, garderobu, obuću, udžbenike, školske torbe - ističe Branislav.

Ovih dana pokrenuta je akcija radi osiguravanju sredstava za dogradnju kuće porodice Đurić. Pomoć je obećala i Gradska uprava, jer za djecu treba osigurati više stambenog prostora. Namjera je da se dogradi još jedan sprat na Đurićevoj porodičnoj kući.

Dobri učenici

- Zahvalan sam svima onima koji nam žele pomoći. Od 2005. godine živimo u ovoj kući, koju je izgradio moj otac. Živimo od poljoprivrede i od moje invalidnine, koja iznosi 350 KM - kaže Branislav.

Izvor: Avaz.ba

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu