×

U Odjeljenju za prostorno uređenje Grada Bijeljine građani mogu da se upoznaju sa nacrtom plana parcelacije za autoput Brčko - Bijeljina - Rača. Izlaganje plana trajaće do kraja sljedeće sedmice, a građani mogu iznijeti primjedbe i sugestije na ovaj dokument.

Foto: InfoBijeljina


Izlaganje plana parcelacije i izvještaja o procjeni uticaja na životnu sredinu autoputa i gasovoda od Vukosavlja preko Brčkog i Bijeljine do Rače privuklo je veliku pažnju građana, pogotovo onih čija su imanja na trasi autoputa. Među njima je i Zdravko Božić iz Velike Obarske.

Pojas eksproprijacije trebalo bi da obuhvati širinu od 50 do 70 metara na cijeloj trasi puta koja iz Obarske dalje prolazi kroz gusto naseljeno područje Batkovića, a zatim kroz atar sela Brodac.Tehnički detalji, među kojima su pristupni putevi i nadvožnjaci kojima će se sela povezivati sa gradom biće razmatrani naknadno prilikom javne rasprave o glavnom projektu.

- Poslije svega ovoga biće organizovana javna rasprava na kojoj će se pojaviti nosioci izrade autoputa i naše resorno ministarstvo, pa smo stoga omogućili tehničku podršku, da svim građanima odgovorimo na pitanja - istakao je Miladin Rakić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina.

Novi auto-put povezaće Brčko i Bijeljinu sa Beogradom. Početak radova na izgradnji dionice auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina najavljen je za 8. oktobar.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu