×

U Odjeljenju za prostorno uređenje Grada Bijeljine građani mogu da se upoznaju sa nacrtom plana parcelacije za autoput Brčko - Bijeljina - Rača. Izlaganje plana trajaće do kraja sljedeće sedmice, a građani mogu iznijeti primjedbe i sugestije na ovaj dokument.

Foto: InfoBijeljina


Izlaganje plana parcelacije i izvještaja o procjeni uticaja na životnu sredinu autoputa i gasovoda od Vukosavlja preko Brčkog i Bijeljine do Rače privuklo je veliku pažnju građana, pogotovo onih čija su imanja na trasi autoputa. Među njima je i Zdravko Božić iz Velike Obarske.

Pojas eksproprijacije trebalo bi da obuhvati širinu od 50 do 70 metara na cijeloj trasi puta koja iz Obarske dalje prolazi kroz gusto naseljeno područje Batkovića, a zatim kroz atar sela Brodac.Tehnički detalji, među kojima su pristupni putevi i nadvožnjaci kojima će se sela povezivati sa gradom biće razmatrani naknadno prilikom javne rasprave o glavnom projektu.

- Poslije svega ovoga biće organizovana javna rasprava na kojoj će se pojaviti nosioci izrade autoputa i naše resorno ministarstvo, pa smo stoga omogućili tehničku podršku, da svim građanima odgovorimo na pitanja - istakao je Miladin Rakić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina.

Novi auto-put povezaće Brčko i Bijeljinu sa Beogradom. Početak radova na izgradnji dionice auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina najavljen je za 8. oktobar.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu