×

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson i novi direktor Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID) Nensi Eslik boravili su danas u prvoj zvaničnoj posjeti Gradu Bijeljina. Nakon razgovara sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, američki zvaničnici su obišli kompleks bijeljinske Poslovno-industrijske zone 2.

 

Glavne teme razgovora bile su ekonomska pitanja, mjere za privlačenje investicija i zapošljavanje nove radne snage, a gradonačelnik Mićić je upoznao goste o mjerama koje je Gradska uprava preduzela na poboljšanju poslovnog ambijenta u Gradu.

- U izgradnju ove Zone uložili smo oko 3,8 miliona konvertibilnih maraka. Za zemljište kupljeno od Vlade RS izdvojeno je oko 1,5 miliona KM, a u infrastrukturu - saobraćajnice, vodovodnu mrežu, fekalnu kanalizaciju, trafo-stanicu sa podzemnim dalekovodom i javnu rasvjetu sa led svjetiljkama do sada je uloženo ukupno oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka.  Sve parcele su prodane, pa su ukupna ulaganja od Zone vraćena u gradsku kasu, ali najveća dobit za nas će biti otvaranje novih radnih mjesta. Poboljšanje uslova poslovanja je najbolji način da pomognemo privatnom sektoru u našoj lokalnoj zajednici - zaključio je Mićić.

Ambasador Nelson je istakao da je sastanak sa gradonačelnikom Mićićem bio izuzetno kvalitetan i izrazio zadovoljstvo što u prvoj posjeti Bijeljini ima priliku da sa svojim saradnicima šeta saobraćajnicom u Poslovno-industrijskoj zoni 2 koja je izgrađena uz finasijsku podršku Vlade SAD. Za asfaltiranje dijela ove saobraćanice, u dužini od 1650 metara, USAID je donirao 350.000  KM.

- Ovo je dobar primjer uspješnog partnerstva USAID-a i lokalne zajednice, zahvaljujući kojem je realizovan projekat koristan za cijelu zajednicu. Zainteresovan sam da naučim još više o Bijeljini u razgovoru sa privrednicima čujem kako je Bijeljina uspjela da stekne reputaciju grada povoljnom poslovnom klimom, a nadam se da ću od poslovnih ljudi čuti na koji način SAD mogu nastaviti da budu odličan partner i ovom gradu i ovaj zemlji - izrazio je svoje očekivanje američki ambasador prilikom obilaska Poslovno-industrijske zone 2.

/Pan radio/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 22.1.2020. godine Ujutro hladno i pretežno vedro ili sa malom oblačnošću, oko rijeka i u kotlinskim predjelima lokalna magla. Tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do -1°C, na planinama i visoravnima oko
Planirana isključenja električne energije za 23.1.2020.       Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV V. OBARSKA iza L.R. 4 Srednja Čađavica i Ljeljenča 08:30 13:00  
Informacija o vodosnabdijevanju – 22.1.2020. Zbog otklanjanja kvarova, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Skendera Kulenovića u Bijeljini, Bijeljinska i Šarampova u Janji, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Glogovac i Kojčin
HIT NEDJELJE

Nothing found!

NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu