×

Stanovnici Ulice Ive Andrića ogorčeni su jer voze i hodaju po mraku pošto, kako kažu, ulična rasvjeta, u koju je investirano 10.000 maraka, nije više u funkciji.

Od Gradske uprave traže da ponovo uključi rasvjetu u ovoj ulici, te za portal InfoBijeljina navode da su sijalice gorjele samo godinu i po dana, odnosno od svečanog puštanja u rad, do gašenja zbog radova na izgradnji kanalizacije.

U ovoj ulici, koja povezuje glavnu saobraćajnicu sa naseljem Intergaj, javnu rasvjetu prije dvije godine svečano je u rad pustio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je tada naveo da su se za investiciju vrijednu 10.000 KM za koju je sredstva u potpunosti obezbijedio grad odlučili jer veliki broj ljudi živi ili dolazi u naselje Intergaj, a da je među njima i dosta školske djece.
Tada je prvi put zasvijetlilo u ovoj ulici, ali ne zadugo. Zbog izgradnje gradske kanalizacije i proširenja te ulice ove godine rasvjeta je ugašena i nikada više nije proradila.

„Jednom komšiji neko je iz tih struktura nezvanično rekao da se ne nadamo, jer su tu zapravo ostale stare instalacije, pa bi za postavljanje novih ponovo trebalo sve prekopavati“, kaže za InfoBijeljina jedan od stanara Ulice Ive Andrića.

Svi su složni da je nedopustivo da u 21. vijeku u širem centru grada žive u potpunom mraku.

“Vidite li vi kako to izgleda, a ovdje ima i mnogo djece koja se kasno vraćaju iz škole, a na zimu će biti još mračnije“, kaže starija gospođa koja takođe živi u ovom naselju napominjući da je situacija sa rasvjetom u njihovoj ulici u skladu s narodnom izrekom „dabogda imao, pa ne imao“.
„Obradovali smo se kad smo i mi došli na red za uličnu rasvjetu, ali samo što smo se navikli na svjetlo, ponovo mrak“, dodaje naša sagovrnica.

Ukoliko iduće godine, jer je izborna, gradske vlasti i odluče da ponovo urade rasvjetu u ovoj ulici nije isključeno njeno novo prekopavanje, ali to ionako neće biti prvi put, toga smo se bar nagledali posljednjih godina na više lokacija u gradu.

/Info Bijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno vedro, a oko rijeka mjestimično magla i sumaglica. Tokom dana sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevn
Planirana isključenja električne energije za 17. 9. 2019.    Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Popovi-Drina Jedan NN izlaz  09:00 12:00 TS Centar 1 Jedan NN izlaz: ul. Kneginje Milice  08:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 19. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Ste
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu