×

Stanovnici Ulice Ive Andrića ogorčeni su jer voze i hodaju po mraku pošto, kako kažu, ulična rasvjeta, u koju je investirano 10.000 maraka, nije više u funkciji.

Od Gradske uprave traže da ponovo uključi rasvjetu u ovoj ulici, te za portal InfoBijeljina navode da su sijalice gorjele samo godinu i po dana, odnosno od svečanog puštanja u rad, do gašenja zbog radova na izgradnji kanalizacije.

U ovoj ulici, koja povezuje glavnu saobraćajnicu sa naseljem Intergaj, javnu rasvjetu prije dvije godine svečano je u rad pustio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je tada naveo da su se za investiciju vrijednu 10.000 KM za koju je sredstva u potpunosti obezbijedio grad odlučili jer veliki broj ljudi živi ili dolazi u naselje Intergaj, a da je među njima i dosta školske djece.
Tada je prvi put zasvijetlilo u ovoj ulici, ali ne zadugo. Zbog izgradnje gradske kanalizacije i proširenja te ulice ove godine rasvjeta je ugašena i nikada više nije proradila.

„Jednom komšiji neko je iz tih struktura nezvanično rekao da se ne nadamo, jer su tu zapravo ostale stare instalacije, pa bi za postavljanje novih ponovo trebalo sve prekopavati“, kaže za InfoBijeljina jedan od stanara Ulice Ive Andrića.

Svi su složni da je nedopustivo da u 21. vijeku u širem centru grada žive u potpunom mraku.

“Vidite li vi kako to izgleda, a ovdje ima i mnogo djece koja se kasno vraćaju iz škole, a na zimu će biti još mračnije“, kaže starija gospođa koja takođe živi u ovom naselju napominjući da je situacija sa rasvjetom u njihovoj ulici u skladu s narodnom izrekom „dabogda imao, pa ne imao“.
„Obradovali smo se kad smo i mi došli na red za uličnu rasvjetu, ali samo što smo se navikli na svjetlo, ponovo mrak“, dodaje naša sagovrnica.

Ukoliko iduće godine, jer je izborna, gradske vlasti i odluče da ponovo urade rasvjetu u ovoj ulici nije isključeno njeno novo prekopavanje, ali to ionako neće biti prvi put, toga smo se bar nagledali posljednjih godina na više lokacija u gradu.

/Info Bijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 22.1.2020. godine Ujutro hladno i pretežno vedro ili sa malom oblačnošću, oko rijeka i u kotlinskim predjelima lokalna magla. Tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do -1°C, na planinama i visoravnima oko
Planirana isključenja električne energije za 23.1.2020.       Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV V. OBARSKA iza L.R. 4 Srednja Čađavica i Ljeljenča 08:30 13:00  
Informacija o vodosnabdijevanju – 22.1.2020. Zbog otklanjanja kvarova, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Skendera Kulenovića u Bijeljini, Bijeljinska i Šarampova u Janji, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Glogovac i Kojčin
HIT NEDJELJE

Nothing found!

NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu