×

Već duže vrijeme putevima Srpske na bezbjednost u saobraćaju utiču policijska vozila sa ugrađenim uređajima za kontrolisanje brzine kretanja tzv. presretači. Presretači brzinu vožnje mogu mjeriti u stanju mirovanja ali i da rade u pokretu.

Foto: InfoBijeljina


Ekipa portala InfoBijeljina provela je par sati u patroli sa presretačem i uvidjela da sve više vozača vozi po ograničenju i poštuje propise, pa je zbog toga kako kažu i policijski službenici, saobraćaj dosta "umiren".

Tokom vremena provedenog sa patrolom saznali smo i kako funkcioniše proces praćenja pomoću presretača koji je u stanju mirovanja. Tom prilikom bilo je i vozača koji ne poštuju propise. Škoda koja nam je dolazila u susret kretala se brzinom od 132km/h. Tom vozaču kazna će biti uručena poštom.

Drugi mod funkcionisanja presretača je da uređaj registruje vozilo koje dolazi u susret te dojavljuje najbližoj patroli koja ga zaustavlja i sankcioniše. Ovim principom sankcionisan je vozač iz Makedonije koji je vozio 19 km/h preko ograničenja.

Treći vozač kažnjen je nakon što je pretekao presretača pri brzini od 95 km/h. Presretač ga je sustigao, obišao, a zatim i pokazao snimak prekršaja.

Kako je bilo u patroli sa presretačem, pogledajte u video prilogu portala InfoBijeljina.

/InfoBijeljina/

 

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno vedro, a oko rijeka mjestimično magla i sumaglica. Tokom dana sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevn
Planirana isključenja električne energije za 17. 9. 2019.    Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Popovi-Drina Jedan NN izlaz  09:00 12:00 TS Centar 1 Jedan NN izlaz: ul. Kneginje Milice  08:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 19. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Ste
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu