×

Elektrodistributivna preduzeća su do 1. juna ove godine obavijestila sve kupce pojedinačno da izaberu novog snabdjevača strujom na tržištu, a što je obaveza kupaca na osnovu izmjena i dopuna Pravilnika o snabdijevanju kvalifikovanog kupca električnom energijom i postupku promjene snabdjevača od 19. marta ove godine, navode iz Elektroprivrede RS, odgovarajući na pitanje zašto su ovih dana poslali velikim potrošačima struje iz privrede nove ugovore o snabdijevanju, a koji podrazumijevaju i poskupljenje struje.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Slanje ovih ugovora je, podsjećamo, podiglo priličnu buru među privrednicima koji su veliki potrošači struje u RS, s obzirom na to da cijena struje prema višoj tarifi od 1. septembra treba da bude veća za oko četiri odsto, a prema nižoj tarifi za čak oko 40 odsto. Privrednici su nezadovoljni i što su te ugovore dobili svega desetak dana pred početak njihove primjene.

Iz ERS, međutim, navode da trenutno u BiH ima više od 20 registrovanih snabdjevača električne energije, ali i da po njihovim saznanjima, niko ne nudi bolje uslove od njih.

– U skladu sa promjenama u elektroenergetskom sektoru, i obavezujućim odlukama nadležnih regulatornih tijela, ERS nastoji da svojim aktivnostima i postupcima bude konkurentna i prepoznatljiva na tržištu električne energije u RS. U tom smislu su sprovedene i aktivnosti, kao rezultat obavezujućih odluka RERS, u svjetlu otvaranja tržišta i želje ERS da zadrži ove kupce u tržišnoj utakmici. Prema našim saznanjima, u ovom trenutku niko od registrovanih snabdjevača nije u mogućnosti da ponudi povoljnije tržišne uslove od onih koje je ponudila ERS – navode iz službe za informisanje ERS.

Kako ističu, potrošači električne energije na niskom naponskom nivou, na kojem se napaja i dio privrede, imaju obavezu da do 1. septembra ove godine nađu novog snabdjevača strujom, a na osnovu izmjena Pravilnika o snabdjevanju iz marta. Tim pravilnikom je, dodaju, između ostalog, ograničeno i trajanje rezervnog snabdijevanja na 60 dana, a na koje su svi ovi potrošači u RS svojevremenoi prešli “zbog niske cijene struje u RS i niske cijene rezervnog snabdijevanja”.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 17.1.2020. godine U jutarnjim časovima i prvom dijelu dana prohlado sa slabim mrazom, u većini nižih predjela tmurno sa maglom ili niskom oblačnošću, a na visoravnima i na jugu Hercegovine sunčano. Tokom dana sunčano uz malu oblačnost, ali se mjestimično magla i niski oblaci
Planirana isključenja električne energije za 17.1.2020.     RJ/Poslovnica Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak Bijeljina TS Dvorovi-škola Jedan NN izlaz 08:00 11:30 Bijeljina TS Dvorovi-Gajevi 3
Informacija o vodosnabdijevanju – 17.1.2020. Zbog rekonstrukcije više vodovodnih priključaka na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Kojčinovac i Ljeskovac.   Na svim ostalim lokacijama u gradu i prigra
HIT NEDJELJE
Finale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu