×

Krivična prijava Lazara Milića protiv Opšte bolnice Kruševac dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu. Zbog smrti Milićeve supruge, trudnice Tamare Milić (23), koja je preminula 1. avgusta u KC Niš, za petak, 23. avgust u 17 sati najavljen je i protest.

Foto: screenshot Instagram

 

– Tužilaštvu je dostavljena krivična prijava Lazara Milića zbog krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći – navodi Saša Avramović, zamjenik javnog tužioca, dodajući da je i zatraženo podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o oslobađanju dužnosti čuvanja podataka, koji se odnose na liječenje sada pokojne pacijentkinje, te da je 13. avgusta rješenje Osnovnog suda dostavljeno kruševačkoj policiji

Nakon dostavljanja izvještaja PU Kruševac, uslijediće dalji koraci tužilaštva u pravcu provjere navoda podnijete krivične prijave.

U Ministarstvu zdravlja iznose da je o okolnostima liječenja izvršen inspekcijski nadzor i pribavljen izvještaj o unutrašnjoj provjeri kvaliteta stručnog rada kruševačke bolnice.

– Nakon toga postupajući inspektor priprema zahtjev za organizovanje vanredne spoljne provjere kvaliteta stručnog rada – kažu u Ministarstvu za Novosti.

Iz rukovodstva bolnice nije odgovoreno šta je pokazala kontrola. Do porodice preminule Tamare još nisu stigli rezultati obdukcije. U međuvremenu, Fejsbuk grupa “Pravda za Tamaru Milić”, oformljena prije dvije nedjelje kako bi se, prema riječima administratora saznala istina o propustu u bolnici, okupila je više od 7.000 članova. Pokrenuta je i inicijativa za donošenje tzv. Tamarinog zakona, koji bi se odnosio na human i savjestan tretman trudnica i porodilja.

Preminula u sedmom mjesecu

Kruševljanka Tamara Milić preminula je 1. avgusta u sedmom mjesecu trudnoće, izgubivši i bebu. Iz KC Niš je saopšteno da je primljena sa već razvijenom sepsom, poremećajem disanja. Uprkos naporima ljekara, poslije 10 dana borbe je preminula.

“Siguran sam da bi smo izbjegli katastrofu da su reagovali na vrijeme”

Neutješni suprug je u ranijim izjavama za medije tvrdio da je siguran da do ovoga ne bi došlo da su ljekari odreagovali na vrijeme.

– Ljekari u kruševačkoj bolnici su nas uvjeravali da je to što se dešava Tamari sasvim normalno kod trudnica, govorili su kako ima napad bubrega, sumnjali su da je krenuo kamen, a ona je umirala od sepse. Siguran sam da bismo izbjegli katastrofu da su doktori u Kruševcu reagovali na vrijeme i da su nam rekli da ne znaju šta je s njom… Izgubili smo mladu i zdravu ženu i lijepog dječaka… – rekao je ranije Tamarin suprug.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 17.1.2020. godine U jutarnjim časovima i prvom dijelu dana prohlado sa slabim mrazom, u većini nižih predjela tmurno sa maglom ili niskom oblačnošću, a na visoravnima i na jugu Hercegovine sunčano. Tokom dana sunčano uz malu oblačnost, ali se mjestimično magla i niski oblaci
Planirana isključenja električne energije za 17.1.2020.     RJ/Poslovnica Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak Bijeljina TS Dvorovi-škola Jedan NN izlaz 08:00 11:30 Bijeljina TS Dvorovi-Gajevi 3
Informacija o vodosnabdijevanju – 17.1.2020. Zbog rekonstrukcije više vodovodnih priključaka na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Kojčinovac i Ljeskovac.   Na svim ostalim lokacijama u gradu i prigra
HIT NEDJELJE
Finale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu