×

Telefonira, jede i sjedi u autu parkiranom na trotoaru, praveći se da ništa ne primjećuje – tako se ponio jedan zrenjaninski vozač, dok je drugi muškarac u invalidskim kolicima morao da siđe s trotoara na kolovoz i obiđe parkiranog.

Foto: Facebook screenshot

 

U objavi koja se dijeli društvenim mrežama, može se pročitati šta se tačno dogodilo, iz ugla supruge muškarca u kolicima. Sudeći prema njenim riječima, ova nemila scena dogodila se juče.

– Spodoba za volanom, parkira auto bez obzira što je pješačka zona, pritom i pješačka staza. Čovjeka u kolicima nije ni primijetio. Ja upravljam kolicima jer je u njima moj muž. Mene je primijetio jer sam mu viknula da pomjeri auto. On mi pokazuje da prođem okolo. Naravno, treba po truckavom i neravnom da obiđem njegov “bijesan” auto. On viče da ima dozvolu. Ne znam samo kakvu i ko stoji iza te dozvole, niti me zanima – napisala je ova ogorčena žena.

Rezignirani time što ih vozač i dalje ignoriše, obratili su mu se.

– Tada sam dogurala kolica do prozora kad ga je moj muž pitao kako ga nije sramota. On je onda njega pitao kako njega nije sramota? Samo nije precizirao čega bi čovjeka u kolicima trebalo da bude sramota? Zato što se kreće pješačkom stazom u pješačkoj zoni? Ili zato što je bolestan u kolicima? Sa ovakvim i sličnim situacijama susrećemo se svakodnevno. To će razumjeti oni koji imaju nekog člana porodice u kolicima. Teško je i bolesniku (invalidu) i pratiocu – napisala je.

Autorka objave je uslove u kojima moraju da se kreću osobe u invalidskim kolicima, ironično opisala kao “egzotične”.

– Treba im omogućiti normalno funkcionisanje, normalan život. Oni su ljudi, pre svega. Da li sam spomenula da se danas sve odigravalo pred nase dvoje, od troje, djece? Čovjek u kolicima je i otac – zaključila je ona.

/SrpskaInfo, Blic/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno vedro, a oko rijeka mjestimično magla i sumaglica. Tokom dana sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevn
Planirana isključenja električne energije za 17. 9. 2019.    Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Popovi-Drina Jedan NN izlaz  09:00 12:00 TS Centar 1 Jedan NN izlaz: ul. Kneginje Milice  08:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 19. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Ste
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu