×

Djevojčica rođena 4. avgusta u porodilištu Vranju, ostavljena je tu i roditelji je još nisu preuzeli, potvrdila je Gordana Đorđević, načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo ovdašnje bolnice.

Foto: S. Tasić/RAS Srbija

 

 

U Zdravstvenom centru Vranje kažu da se majka izjasnila “da ne želi da preuzme bebu po rođenju i da je nosi sa sobom kući”.

Dobrila Šošić, pedijatar neonatolog u dječijem boksu, kaže da je ostavljena beba dobro i da lijepo napreduje.

– Na rođenju je devojčica imala blizu tri kilograma, vitalna je, aktivna i lijepo napreduje. Majka je odmah izjavila da ne može da preuzme dijete i otpuštena je uredno sa odeljenja neki dan poslije porođaja. Mi ne zalazimo u razloge zbog čega je majka ostavila dijete, to je u nadležnosti Centra za socijalni rad iz Trgovišta, koji je upoznat sa slučajem – navodi doktorka Šošić.

Dijete je rođeno na Blagu Mariju, pa su lekari i medicinske sestre odlučili da joj daju ime Marija.

Majka djeteta (38) je iz Trgovišta, porodila se prirodnim putem, i to joj je sedmo dijete.

Po zakonu, kada majka, odnosno roditelji ne žele da preuzmu bebu iz porodilišta, ona ostaje na neonatologiji prvih mjesec dana.

Nakon toga, bebu prebacuju na dječije odjeljenje bolnice, gdje ostaje dok Centar za socijalni rad ne nađe adekvatno rešenje.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno vedro, a oko rijeka mjestimično magla i sumaglica. Tokom dana sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevn
Planirana isključenja električne energije za 17. 9. 2019.    Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Popovi-Drina Jedan NN izlaz  09:00 12:00 TS Centar 1 Jedan NN izlaz: ul. Kneginje Milice  08:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 19. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Ste
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu