×

Djevojčica rođena 4. avgusta u porodilištu Vranju, ostavljena je tu i roditelji je još nisu preuzeli, potvrdila je Gordana Đorđević, načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo ovdašnje bolnice.

Foto: S. Tasić/RAS Srbija

 

 

U Zdravstvenom centru Vranje kažu da se majka izjasnila “da ne želi da preuzme bebu po rođenju i da je nosi sa sobom kući”.

Dobrila Šošić, pedijatar neonatolog u dječijem boksu, kaže da je ostavljena beba dobro i da lijepo napreduje.

– Na rođenju je devojčica imala blizu tri kilograma, vitalna je, aktivna i lijepo napreduje. Majka je odmah izjavila da ne može da preuzme dijete i otpuštena je uredno sa odeljenja neki dan poslije porođaja. Mi ne zalazimo u razloge zbog čega je majka ostavila dijete, to je u nadležnosti Centra za socijalni rad iz Trgovišta, koji je upoznat sa slučajem – navodi doktorka Šošić.

Dijete je rođeno na Blagu Mariju, pa su lekari i medicinske sestre odlučili da joj daju ime Marija.

Majka djeteta (38) je iz Trgovišta, porodila se prirodnim putem, i to joj je sedmo dijete.

Po zakonu, kada majka, odnosno roditelji ne žele da preuzmu bebu iz porodilišta, ona ostaje na neonatologiji prvih mjesec dana.

Nakon toga, bebu prebacuju na dječije odjeljenje bolnice, gdje ostaje dok Centar za socijalni rad ne nađe adekvatno rešenje.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U petak ujutro vedro i sunčano a tokom dana uz dalji porast temperature.   Krajem dana na sjeveru prolazna umjerena oblačnost.   Vjetar slab do umeren severnih smjerova.   Minimalna temperatura vazduha od 4°C do 10°C, na planinama od 2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha
Planirana isključenja električne energije za 13. april 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 1 Jedan NN izlaz prema Glogovcu 08:30 12:00 TS ŽELJEZNIČKA 3 Jedan NN izlaz 08:00 12:00  
Informacija o vodosnabdijevanju – 10.4.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Gavrila Principa, Nušićeva i Jevrejska u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedn
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu