×

Djevojčica rođena 4. avgusta u porodilištu Vranju, ostavljena je tu i roditelji je još nisu preuzeli, potvrdila je Gordana Đorđević, načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo ovdašnje bolnice.

Foto: S. Tasić/RAS Srbija

 

 

U Zdravstvenom centru Vranje kažu da se majka izjasnila “da ne želi da preuzme bebu po rođenju i da je nosi sa sobom kući”.

Dobrila Šošić, pedijatar neonatolog u dječijem boksu, kaže da je ostavljena beba dobro i da lijepo napreduje.

– Na rođenju je devojčica imala blizu tri kilograma, vitalna je, aktivna i lijepo napreduje. Majka je odmah izjavila da ne može da preuzme dijete i otpuštena je uredno sa odeljenja neki dan poslije porođaja. Mi ne zalazimo u razloge zbog čega je majka ostavila dijete, to je u nadležnosti Centra za socijalni rad iz Trgovišta, koji je upoznat sa slučajem – navodi doktorka Šošić.

Dijete je rođeno na Blagu Mariju, pa su lekari i medicinske sestre odlučili da joj daju ime Marija.

Majka djeteta (38) je iz Trgovišta, porodila se prirodnim putem, i to joj je sedmo dijete.

Po zakonu, kada majka, odnosno roditelji ne žele da preuzmu bebu iz porodilišta, ona ostaje na neonatologiji prvih mjesec dana.

Nakon toga, bebu prebacuju na dječije odjeljenje bolnice, gdje ostaje dok Centar za socijalni rad ne nađe adekvatno rešenje.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 17.1.2020. godine U jutarnjim časovima i prvom dijelu dana prohlado sa slabim mrazom, u većini nižih predjela tmurno sa maglom ili niskom oblačnošću, a na visoravnima i na jugu Hercegovine sunčano. Tokom dana sunčano uz malu oblačnost, ali se mjestimično magla i niski oblaci
Planirana isključenja električne energije za 17.1.2020.     RJ/Poslovnica Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak Bijeljina TS Dvorovi-škola Jedan NN izlaz 08:00 11:30 Bijeljina TS Dvorovi-Gajevi 3
Informacija o vodosnabdijevanju – 17.1.2020. Zbog rekonstrukcije više vodovodnih priključaka na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Kojčinovac i Ljeskovac.   Na svim ostalim lokacijama u gradu i prigra
HIT NEDJELJE
Finale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu