×

Izgradnja dionice autoputa Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina počeće krajem avgusta, a očekuje se da će polaganju kamena temeljca prisustvovati predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Foto: RTV (Živan Negovanović)
 
 

Mihajlovićeva je precizirala da će tada biti svečano obilježeno otvaranje jednog dijela prstena ka BiH, dionica na pristupnoj saobraćajnici i na izgradnji mosta, prenijeli su beogradski mediji.

Prema njenim riječima, potrebno je najmanje dvije godine da se ta dionica završi, a u međuvremenu će se raditi dokumentacija za dionicu Požega-Kotroman.

“To je drugi deo veze sa BiH. Potrebno je najmanje godinu dana da se dokumentacija završi, a u međuvremenu ćemo razgovarati o načinima finansiranja”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da se Srbija intenzivno povezuje sa regionom i da treba da iskoristi svoj tranzitni položaj.

Osim dionice Sremska Rača-Kuzmin, krajem avgusta bi trebalo da bude ozvaničen i početak rekonstrukcije puta Novi Pazar-Tutin.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionice autoputa Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina između Vlade Srbije, "Puteva Srbije" i turske kompanije "Tašjapi" potpisan je u decembru prošle godine.

Ova dionica duga je 17 kilometara, a vrijednost radova je oko 220 miliona evra, dok je dionica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrijednost radova je oko 830 miliona evra.

Izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže sa evropskim Koridorom pet koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putom Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno vedro, a oko rijeka mjestimično magla i sumaglica. Tokom dana sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevn
Planirana isključenja električne energije za 17. 9. 2019.    Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Popovi-Drina Jedan NN izlaz  09:00 12:00 TS Centar 1 Jedan NN izlaz: ul. Kneginje Milice  08:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 19. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Ste
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu