×

Bazene Banje Dvorovi dnevno posjeti oko 3.000 kupača i taj broj se iz godine u godinu povećava sa ciljem da dostigne 5.000, kako je to bilo prije rata, rekao je Srni direktor ove zdravstveno-turističke ustanove Milorad Zekić.

Foto: Srna
 
 

"Uspjeli smo da uz pomoć Gradske uprave i kredita od oko milion KM stabilizujemo poslovanje i od preduzeća koje je jedno vrijeme bilo `gubitaš` i čiji su radnici štrajkovali, postanemo ustanova koja izmiruje svoje obaveze i napreduje u poslovanju", rekao je Zekić.

On je naveo da hotelski smještaj u Banji trenutno ima 42 sobe i više od 100 kreveta.

"Ne možemo da primimo sve pacijente i razmišljamo o mogućnosti nabavke dodatne medicinske opreme i angažovanju ljekara", rekao je Zekić.

On je napomenuo da je ove godine sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske postignut dogovor o povećanju sredstava sa dosadašnjih 200.000 KM na 280.000 KM, čime je povećan broj pacijenata koji dolaze sa uputama.

Zekić podsjeća da svi gosti koji su dolazili iz inostranstva u Banju Dvorove na liječenje dolaze i ove godine, jer su se uvjerili u kvalitet i ljekovitost vode, kao i drugih kvalitetnih medicinskih usluga koje im se nude.

U Banji Dvorovi je u prethodnoj godini renoviran dio hotela, a razmišlja se i o renoviranju preostale dvije trećine hotela, za šta je prema procjenama neophodno uložiti oko sedam miliona KM.

Prva faza i gradnja zatvorenog bazena u Banji je u toku i trebalo bi da bude završena ove godine, a koristiće ga gosti i svi zaineresovani građani.

"Planira se i natkrivanje jednog od pet otvorenih bazena i njegovo spajanje sa toplotnim tunelom Banje, što bi uz toplu vodu moglo da obezbijedi ugodno kupanje i u zimskim mjesecima", naveo je Zekić.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu