×

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela koja je bila dva sata u užarenom automobilu na 40 stepeni u Rovinju prošlog četvrtka, preminula je u riječkoj bolnici Kantrida zbog posljedica toplotnog udara i dehidracije.

Tužan je to epilog nesmotrenosti njenog 33-godišnjeg oca, inače frizera u tom mjestu kraj Rovinja. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji do ove velike tragedije došlo je jer je navodno 33-godišnji otac, za kojega inače svi imaju samo riječi hvale, trebao skoknuti do svog salona na 15 minuta, ali se to odužilo na dva sata.

Dijete su u lošem stanju u autu primijetili radnici koji rade na gradilištu u tom mjestu. Potom je brzo pozvana Hitna pomoć, a djevojčica je nakon obrade u pulskoj bolnici završila na Kantridi.

Otac je radnicima Hitne pomoći rekao da je djevojčica bila u autu dva sata. Nažalost, četverogodišnja djevojčica više se nije probudila iz kome.

Istarska je policija u međuvremenu najavila da će protiv oca nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Policija nije htjela otkrivati detalje događaja pa se samo nagađa što se tačno dogodilo i zašto je 33-godišnji otac ostavio svoju kćerkicu u autu tako dugo ne razmišljajući o najgorim mogućim posljedicama.

Naime, njegovi klijenti za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da ima još jedno dijete, ali i da je živio život za njih. Tvrde da je bio više nego odgovoran, da o njemu nikada nisu čuli ni jednu jedinu lošu riječ, a kamoli išta o zanemarivanju djece.

"Nikada nitko za njega ne bi rekao da zanemaruje svoju djecu ili išta slično. On živi za svoju porodicu. Što se tačno dogodilo tog dana i zašto ju je ostavio u autu, niko ne može dokučiti", kažu njegovi klijenti koji su također iznenađeni raspletom događaja.

Neslužbeno, moglo se čuti da je bio na bolovanju, a njegova je zaposlenica imala puno posla taj dan pa je morao doći u pomoć, a kako je dijete bilo s njim, dovezao ga je u autu. Navodno je spavala, a on je mislio skoknuti do salona na 15 minuta.

To se očito odužilo, a dijete su u autu primijetili radnici koji rade na gradilištu u tom mjestu. Potom je brzo pozvana Hitna pomoć, a djevojčica je nakon obrade u pulskoj bolnici završila na Kantridi.

V.d. direktorica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Gordana Antić, rekla je da je dijete doživjelo toplotni udar jer je bilo oko dva sata u vrućem automobilu na 40 stepeni. Radnici Hitne pomoći dijete su našli po dojavi u klimatiziranom prostoru i tada je imalo 38,2 stepena.

"Tek na putu u bolnicu otac im je rekao kako je računao da će se zadržati 15 minuta, a da je prošlo i dva sata da je bila u automobilu. I otac je bio uznemiren jer se ne radi o osobi koja je zanemarivala dijete. Mi smo je stabilizirali i tada je prevezena na Kantridu u Rijeku", kazala je Antić.

/Radio Sarajevo/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu