×

Tokom dvodnevne akcije  zbog vožnje pod dejstvom alkohola  i  upravljanja pod uticajem opijata i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja isključena 74 vozača

 

U  cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima su vožnja u alkoholisanom stanju kao i nepropisno učešće i ponašanje vozača dvotočkaša u saobraćaju, direktni ili indirektni uzroci događanja težih oblika saobraćajnih nezgoda na području Policijske uprave  Bijeljina  sporvedena je pojačna kontrola.

Naime, u periodu od 06.06. do 09.06.2019. godine, organizovana je  i sprovedena regionalna akcija usmjerena na kontrolu vozača mopeda, lakih motocikla i motocikla  kao i kontrolu alkoholisanosti vozača u saobraćaju.

Tokom akcije kontrolisano je 156 vozača motocikla i 167 vozača mopeda. Evidentirano je 130 prekršaja vozača dvotočkaša od čega su 4 vozača motocikla zatečeni da upravljaju bez položene kategorije A, 13 dvotočkaša je isključeno iz saobraćaja zbog neposjedovanja važeće potvrde o registraciji. Nadalje,  69 vozača je sankcionisano zbog neposjedovanja i nekorištenja sigurnosne kacige, četiri vozača su sankcionisana zbog nepropisnog preticanja, jedan  vozač je isključen iz saobraćaja zbog upravljanja pod uticajem alkohola dok su 52 vozača dvotočkaša sankcionisana po osnovu ostalih prekršaja.

Tokom dva dana provođenja pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na kontrolu alkoholisanosti i kontrolu upravljanja pod uticajem opijata i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno 74 vozača od čega 68 zbog upravljanja pod dejstvom alkohola i 6 zbog upravljanja pod uticajem opijata i psihoaktivnih lijekova.

U toku akcije sedam  vozača je lišeno slobode zbog utvrđene koncentracije od preko 1,5g/kg alkohola u organizmu.

/Pan radio, P.U. Bijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro svježe sa malom do umjerenom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i malo toplije sa prijatnom temperaturom bez vrućine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C, na jugu do 18°C.
Planirana isključenja električne energije za 16. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS D.Crnjelovo 2 Jedan NN izlaz Izrada priključka.          10:00 11:30 TS 
Informacija o vodosnabdijevanju – 16.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 07:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Kralja Dragutina, Semberskih ratara i Petra Lubarde u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu