×

Izgradnju drinskog nasipa u Bijeljini još sprečava 130 vlasnika parcela u Janji.

Foto: Ilustracija | "Vlasnici parcela sprečavaju igradnju drinskog nasipa"
 

Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović rekao je danas da se ovih 130 parcela u Janji nalazi na trasi dužine 2,8 kilometara planiranog drinskog nasipa, koji je potreban da se Semberija zaštiti od poplava.

"Uslovi za početak izgradnje drinskog nasipa steći će se onog momenta kada građani prihvate našu otkupnu cijenu ili zamjensko zemljište za njihove parcele koje se nalaze na trasi nasipa", rekao je Mitrović.

On je naveo da je ponuđena otkupna cijena zemljišta četiri konvertibilne marke po metru kvadratnom, a procjena zemljišta urađena je zajedno sa saradnicima iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Gradske uprave i Direkcije za izgradnju i razvoj grada Bijeljina.

"Mi smatramo da je ponuđena cijena dovoljna, stanovnici Janje se ne slažu, pa smo im ponudili zamjensko zemljište na sličnim lokacijama u Janji", naveo je Mitrović.

Gradonačelik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da se mještani Janje djelimično ne slažu ni sa cijenom, niti sa predloženom trasom drinskog nasipa.

"U Gradskoj upravi smo spremni da prihvatimo i da se poveća otkupna cijena zemljišta i da se eventualno koriguje trasa, zato što je neophodno da se zaštitimo od poplava", rekao je Mićić i dodao da to treba biti dogovoreno sa resornim ministarstvom i nadzorom projekta.

On je podsjetio da je dogovor ranije postignut sa građanima u centru Janje.

"Ili se moramo sporazumjeti, ili će drinski nasip čekati neka druga vremena", rekao je Mićić. 

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro svježe sa malom do umjerenom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i malo toplije sa prijatnom temperaturom bez vrućine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C, na jugu do 18°C.
Planirana isključenja električne energije za 16. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS D.Crnjelovo 2 Jedan NN izlaz Izrada priključka.          10:00 11:30 TS 
Informacija o vodosnabdijevanju – 16.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 07:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Kralja Dragutina, Semberskih ratara i Petra Lubarde u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu