×

U Bijeljini je danas ozvaničen početak radova na uređenju korita rijeke Janje u dužini 1,8 kilometara, što će koštati 6,1 milion KM.

 

Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović rekao je novinarima da se radovi finansiraju sredstvima iz kredita Svjetske banke i da je njihov završetak planiran do kraja godine. 

"Time će u cjelosti biti završeno uređenje korita rijeke Janje do ušća u Drinu i spriječene unutrašnje poplave u ovom naselju", naveo je Mitrović. 

Prema njegovim riječima, izvođač radova je kompanija "MG mind". 

Gradonačelik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da će u okviru radova u Janji biti izgrađen i novi most na lokalnom putu koji je ranije otežavao protok rijeke ka ušću u Drinu, a oštećen je u velikoj poplavi 2014. godine. 

"Dobro je što će biti regulisana i zaštićena Janja, ali nije dobro što nismo obezbijedili nastavak dalje drinskog nasipa, jer ovo je praktično početak tog nasipa", rekao je Mićić.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro svježe sa malom do umjerenom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i malo toplije sa prijatnom temperaturom bez vrućine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C, na jugu do 18°C.
Planirana isključenja električne energije za 16. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS D.Crnjelovo 2 Jedan NN izlaz Izrada priključka.          10:00 11:30 TS 
Informacija o vodosnabdijevanju – 16.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 07:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Kralja Dragutina, Semberskih ratara i Petra Lubarde u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu