×

U Bijeljini je danas ozvaničen početak radova na uređenju korita rijeke Janje u dužini 1,8 kilometara, što će koštati 6,1 milion KM.

 

Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović rekao je novinarima da se radovi finansiraju sredstvima iz kredita Svjetske banke i da je njihov završetak planiran do kraja godine. 

"Time će u cjelosti biti završeno uređenje korita rijeke Janje do ušća u Drinu i spriječene unutrašnje poplave u ovom naselju", naveo je Mitrović. 

Prema njegovim riječima, izvođač radova je kompanija "MG mind". 

Gradonačelik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da će u okviru radova u Janji biti izgrađen i novi most na lokalnom putu koji je ranije otežavao protok rijeke ka ušću u Drinu, a oštećen je u velikoj poplavi 2014. godine. 

"Dobro je što će biti regulisana i zaštićena Janja, ali nije dobro što nismo obezbijedili nastavak dalje drinskog nasipa, jer ovo je praktično početak tog nasipa", rekao je Mićić.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (15.06): Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i vruće. I dalje visok indeks UV zračenja uz lokalno malu oblačnost.  Jutarnja temperatura od 16°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura od 32°C do 37°C. U nedjelju (16.06): Ujutro vedro, a tokom prijepodneva sunčano i vruće. Tokom dana jak razvo
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 17. 6. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS D. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  D. Brodac-škola Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-14:00   Elektroe
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 17.6.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Lozničkoj ulici u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naseljima: Pučile i Amajlije. Usljed nestanka e
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu