×

U godini u kojoj pamtimo 27 godina od egzodusa 80.000 Srba tuzlanske regije i 27 godina od zločina nad kolonom nedužnih vojnika JNA u Tuzli, 15. maja 1992. godine, zgroženi smo najavom da će bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetiti naš novi zavičaj, pitomu Semberiju, grad Bijeljinu, Republiku Srpsku, izjavio je Srni predsjednik Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini Vaso Popović.

Stjepan Mesić; foto: N.N.
 

"Republika Srpska je za nas pravoslavne Srbe, prognane Tuzlake, u toku građanskog rata u BiH, od 1992. do 1995. godine, bila korak u slobodu, a danas je naš novi zavičaj u kojem smo našli mir i započeli novi život. Ona je nama sve ono što gospodinu Mesiću nije i nikada neće ni biti", ističe Popović. 

U ime prognanih Srba tuzlanske regije, Popović je poručio da ne postoji nijedan opravdan razlog zbog kojeg bi Mesić posjetio grad Bijeljinu i Republiku Srpsku.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro svježe sa malom do umjerenom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i malo toplije sa prijatnom temperaturom bez vrućine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C, na jugu do 18°C.
Planirana isključenja električne energije za 16. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS D.Crnjelovo 2 Jedan NN izlaz Izrada priključka.          10:00 11:30 TS 
Informacija o vodosnabdijevanju – 16.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 07:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Kralja Dragutina, Semberskih ratara i Petra Lubarde u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu