×

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Banjaluci da je hidrološka situacija u Srpskoj povoljnija u odnosu na prethodni dan.

Foto: N.N. | Kasipović: Povoljnija hidrološka situacija u Srpskoj
 

"Optimistično je što je najveći dio problema iza nas, a što potvrđuje i ukidanje vanrednog stanja u Tesliću i Čelincu. Imamo povoljnu situaciju i kada je riječ o Hidrelektrani `Bočac` što je značajno za tok rijeke Vrbas, čiji nivo opada", rekao je Kasipović novinarima nakon sastanaka Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za praćenje stanja usljed obilnih padavina.

On je istakao da će biti praćena situacija na području Prijedora, Novog Grada i Kostajnice, kao i vodotok rijeke Save.

"Značajno je što je mirna epidemiološka situacija na područjima koja su poplavljena. Iako je hidrološka situacija povoljnija, građani moraju biti na oprezu i sarađivati sa institucijama. U lokalnim zajednicama biće formirane komisije koje će procijeniti nastalu štetu, nakon čega će Vlada Republike Srpske vidjeti kako će sve biti sanirano", dodao je Kasipović.

Meteorolog Igor Kovačić rekao je da u narednom periodu neće doći do potpune stabilizacije vremenskih prilika, ali da obilnih padavina neće biti.

"Vremenske prilike biće bolje nego do sada, ali uglavnom promjenljive", kaže Kovačić.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed naglasio je da je ova uprava na usluzi građanima.

"Radimo na ispumpavanju vode na poplavljenim područjima i sigurno je da smo spremni da građanima pružimo svaku vrstu pomoći. Od ogromnog značaja je što je hidrološka situacija povoljnija, a vodotoci u opadanju", rekao je Međed.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu