×

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansira liječenje i dijagnostiku djece u Republici Srpskoj do 18 godina ukoliko postoji prijedlog zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi i koja ima ugovor sa republičkim Fondom zdravstvenog osiguranja /FZO/.

Foto: N.N.
 

"Zbog sve češćih apela roditelja za novčanu pomoć za liječenje djece u inostranstvu objavljenih u medijima, posebno u kontekstu, `da neka liječenja ne podliježu pravilima Fonda solidarnosti`, podsjećamo da je Fond osnovan sa namjerom da finansira liječenje djece kada to nije moguće sprovesti u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj niti izvan Srpske, a koje sa FZO imaju potpisan ugovor", saopšteno je danas iz Fonda solidarnosti.

Stručna komisija i Upravni odbor Fonda solidarnosti mogu da razmatraju zahtjeve koji imaju potpunu medicinsku dokumentaciju i što je najvažnije konzilijarni nalaz zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi, a kojim se predlaže dalje liječenje u inostranstvu.

"Osim toga, Fond solidarnosti razmatra i zahtjeve za finansiranje liječenja u inostranstvu i na prijedlog zdravstvene ustanove koja sa FZO nema potpisan ugovor ukoliko je ranije FZO odobravao liječenje u zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu", dodaje se u saopštenju.

Procedura i način finansiranja liječenja djece u potpunosti su transparentni i svi podaci o tome koja je dokumentacija potrebna za odobravanje finansiranja liječenja u inostranstvu moguće je pronaći i na internet stranici FZO na posebnom linku o Fondu solidarnosti.

Neophodan je i predračun troškova liječenja zdravstvene ustanove u koju se dijete upućuje, kao i predračun troškova smještaja za roditelja ili staratelja prevedeni na jedan od tri službena jezika u BiH, te ovjerena izjava roditelja da će u roku od 15 dana od završetka liječenja ili sprovedene dijagnostike dostaviti neophodnu medicinsku dokumentaciju.

"Svjesni smo da samo transparentnim radom možemo zadobiti povjerenje javnosti, a definisanim pravilima i procedurama želimo da zaštitimo kako rad naše ustanove, tako i finansijska sredstva građana Republike Srpske koji izdvajaju novac za liječenje djece", dodaje se u saopštenju.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu