×

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansira liječenje i dijagnostiku djece u Republici Srpskoj do 18 godina ukoliko postoji prijedlog zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi i koja ima ugovor sa republičkim Fondom zdravstvenog osiguranja /FZO/.

Foto: N.N.
 

"Zbog sve češćih apela roditelja za novčanu pomoć za liječenje djece u inostranstvu objavljenih u medijima, posebno u kontekstu, `da neka liječenja ne podliježu pravilima Fonda solidarnosti`, podsjećamo da je Fond osnovan sa namjerom da finansira liječenje djece kada to nije moguće sprovesti u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj niti izvan Srpske, a koje sa FZO imaju potpisan ugovor", saopšteno je danas iz Fonda solidarnosti.

Stručna komisija i Upravni odbor Fonda solidarnosti mogu da razmatraju zahtjeve koji imaju potpunu medicinsku dokumentaciju i što je najvažnije konzilijarni nalaz zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi, a kojim se predlaže dalje liječenje u inostranstvu.

"Osim toga, Fond solidarnosti razmatra i zahtjeve za finansiranje liječenja u inostranstvu i na prijedlog zdravstvene ustanove koja sa FZO nema potpisan ugovor ukoliko je ranije FZO odobravao liječenje u zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu", dodaje se u saopštenju.

Procedura i način finansiranja liječenja djece u potpunosti su transparentni i svi podaci o tome koja je dokumentacija potrebna za odobravanje finansiranja liječenja u inostranstvu moguće je pronaći i na internet stranici FZO na posebnom linku o Fondu solidarnosti.

Neophodan je i predračun troškova liječenja zdravstvene ustanove u koju se dijete upućuje, kao i predračun troškova smještaja za roditelja ili staratelja prevedeni na jedan od tri službena jezika u BiH, te ovjerena izjava roditelja da će u roku od 15 dana od završetka liječenja ili sprovedene dijagnostike dostaviti neophodnu medicinsku dokumentaciju.

"Svjesni smo da samo transparentnim radom možemo zadobiti povjerenje javnosti, a definisanim pravilima i procedurama želimo da zaštitimo kako rad naše ustanove, tako i finansijska sredstva građana Republike Srpske koji izdvajaju novac za liječenje djece", dodaje se u saopštenju.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Tokom dana promjenjljivo uz sunčane intervale, a popodne nestabilno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima na istoku i sjeveroistoku. Dnevna temperatura u blagom opadanju. Minimalna temperatura vazduha od 6°C do 11°C, na planinama od 3°C. Na
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 23. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Cik-cak Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz ulica Zmaj Jovina Vrijeme prekida isporuke: 08:00-10:00   Elektroenergetski objekat: TS D. Bukovica 3 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz prema Tešanovićima Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdijevanju – srijeda, 22.05.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u ulicama Svetog Save, Stefana Dečanskog i Neznanih junaka u Bijeljini, Meše Selimovića u Janji, uključujući sve manje priklj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu