×

U skladu sa upozorenjem Republičke uprave civilne zaštite i zaključcima Gradskog štaba za vanredne situacije, Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu – Odsjek za civilnu zaštitu i dalje intenzivno prati stanje vodostaja na području Grada.

U protekla 24 časa na području Grada Bijeljina palo je 23 lit./m² kiše, što je uticalo na umjeren porast vodostaja manjih rijeka na području Grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vodostaj rijeke Lukavac porastao je za oko 100 cm i trenutno je dostigao visinu polovine korita. Za očekivati je da će i kod ostalih manjih rijeka doći do porasta vodostaja, s obzirom na to da na području Grada i dalje intenzivno pada kiša.

Vodostaj rijeke Save ima blagi porast i jutros u 06:00 časova visina vodostaja na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 709 cm, odnosno u protekla 24 časa porastao je za 9 centimetara.

Vodostaj rijeke Drine jutros u 06:00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 192 cm, isto kao i juče, tako da je praktično vodostaj ove rijeke u stagnaciji. Protok rijeke Drine jutros u 06:00 časova na HE Zvornik iznosio je 410 m³/sek.

Nastavlja se sa daljim intenzivnim praćenjem stanja na području Grada, s obzirom da je na snazi upozorenje o obilnim atmosferskim padavinama i dalje je obaveza svih nadležnih javnih službi i privrednih društava koji su izvršioci zadataka po Planu zaštite i spasavanja od poplava u Gradu Bijeljina da budu u punoj pripravnosti kako bi po potrebi mogli efikasno realizovati planirane zadatke, navodi se u saopštenju.

 

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu