×

Imajući u vidu da su pred nama u Republici Srpskoj vjerski i državni praznici, a koji su prema Zakonu o praznicima Republike Srpske neradni dani, Savez sindikata Republike Srpske poziva sve radnike u Srpskoj, koji su od svojih poslodavaca dobili obavještenje da su obavezni raditi na praznične dane, da ih prijave, saopšteno je iz Saveza sindikata RS.

 

Sindikalci kažu da radnici mogu slobodno, bez ikakve bojazni, prijaviti svoje neodgovorne poslodavce, lično ili anonimno na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Podsjećaju sve radnike i poslodavce da su prema Zakonu o praznicima u Republici Srpskoj neradni dani: 26. april, Veliki petak, 29. april, Veliki ponedjeljak, 1. i 2. maj, Međunarodni praznik rada i 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom.

-Napominjemo da se ovaj poziv ne odnosi na poslodavce i radnike koji su po zakonu dužni obezbjediti minimum procesa rada kako ne bi nastale štetne posljedice za građane i državu, kao i na poslodavce koji su odlukama lokalnih skupština i gradonačelnika dobili dozvolu za rad na dane vjerskih i državnih praznika – kažu u Savezu sindikata RS.

Radnicima koji rade na dane vjerskih i državnih praznika, u skladu sa zakonom, plata se uvećava za 40 odsto.

-Svi poslodavci koji ne budu postupali u skladu sa zakonskim odredbama biće prijavljeni Inspekciji rada. Ovaj poziv je izraz potreba radnika, jer je to jedini način da zaštite svoja prava, a da pri tom ne trpe nikakve posljedice – poručuju iz Saveza sindikata RS.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu