×

Jedno lice smrtno je stradalo u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u prva tri mjeseca na području Policijske uprave Bijeljine, rekao je inspektor za saobraćaj u ovoj upravi Radenko Knežević.

 

On je novinarima rekao da je u tom periodu evidentirano 258 saobraćajnih nezgoda, od kojih 61 sa povrijeđenim licima.

"Jedno lice je poginulo u jednoj saobraćajnoj nezgodi, što je za 33 odsto manje nego u istom periodu prošle godine", naveo je Knežević i dodao da je sa težim tjelesnim povredama zabilježeno sedam saobraćajnih nezgoda, što je manje za 22,2 odsto u odnosu na lani.

On je dodao da su sa lakšim tjelesnim povredama evidentirane 53 saobraćajne nezgode, što je više za 35 odsto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

U 197 saobraćajnih nezgoda evidentirana je materijalna šteta.

Knežević je rekao da je u ovim saobraćajnim nezgodama jedan vozač smrtno povrijeđen, a teže tjelesne povrede zadobilo je sedam lica.

On je naveo da se najveći broj nezgoda događa od 12.00 do 16.00 časova, dok je najviše saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lice evidentirano od 16.00 do 20.00 časova.

"Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa posljedicom po lice i dalje su nepropisna brzina i oduzimanje prvenstva prolaza, dok je vožnja unazad najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom", rekao je Knežević.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljine u prva tri mjeseca evidentirano je 530 migranata koji su ilegalno prešli granicu, rekao je danas načelnik ove uprave Žarko Ćosić.

On je istakao da je najviše migranata evidentirano iz Pakistana, čak 294, dok su iz Avganistana evidentirana 63 lica, te iz Irana, Iraka, Sirije, Alžira i Maroka.

"Nema ni sada, kao ni u prethodnom periodu, evidentiranih krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili migranti", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare.

On je pozvao građane da povedu računa o zaštiti imovine i da je ne ostavljaju neobezbijeđenu.

"U proteklom periodu imali smo veći broj prijava da su otuđena motorna vozila koja su, prema izjavama prijavitelja, bila neobezbijeđena, odnosno otključana sa ključevima za startovanje vozila u bravi", rekao je Ćosić.

On je naveo da je za prva tri mjeseca ove godine, na području koje Uprava pokriva, evidentirano ukupno 229 krivičnih djela što je za oko osam manje nego u istom periodu prošle godine.

Ćosić je rekao da je nadležnim tužilaštvima podneseno 215 izvještaja kojima je prijavljeno 195 lica da su počinila krivična djela.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 72 odsto", naveo je Ćosić i naglasio da su u prva tri mjeseca ove godine ostvareni bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta u odnosu na isti period 2018. godine.

On je naglasio da je povećan i procenat rasvijetljenosti krivičnih djela te je evidentirano 17 odsto više rasvijetljenih krivičnih djela po nepoznatom počiniocu u odnosu na isti period prethodne godine, kao i pričinjeno manje djela opšteg kriminaliteta.

Ćosić je podsjetio da nastupa period praznika i slavlja kada se konzumiraju veće količine alkohola i apelovao da građani ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola.

"Ovaj period je karakterističan i po većoj koncentraciji ljudi koji borave na našem području. Želim da apelujem da naši građani, kao i lica koja će narednih dana boraviti na području naše uprave, ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, te da se ponašaju primjerno kako ne bi narušavali javni red i mir", rekao je Ćosić.

Načelnik Kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da je u prva tri mjeseca napravljen veliki pomak u rasvjetljavanju svih oblasti kriminaliteta, naročito opšteg kriminaliteta, te je za prva tri mjeseca evidentirano 17 odsto više rasvijetljenih krivičnih djela po nepoznatom počiniocu.

"S obzirom na to da najveći broj krivičnih djela jeste u oblasti protiv imovine, napravljen je i ovdje veliki pomak, te je ukupni koeficijent rasvijetljenosti 65 odsto, a po nepoznatom licu oko 60 odsto, što je više za 19,7 odsto u odnosu na posmatrani period", naveo je Gajić.

One je rekao da je u oblasti zloupotrebe droge otkriveno 15 krivičnih djela, podneseno devet izvještaja protiv 11 lica i u toj oblasti evidentirana su još 34 prekršaja.

Načelnik Sektora policije bijeljinske Policijske uprave Stjepan Terzić rekao je da je stanje javnog reda i mira u prvom tromesječju ove godine zadovoljavajuće, a to protvrđuje i 90 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, dok je u istom periodu prošle godine tih slučajeva bilo 129, što je za 30 odsto manje.

/NTV Arena/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu