×

Radnici Gradske uprave i članovi udruženja "Eko-put" i "Riba" iz Bijeljine očistili su područje Eko-kampa "Jezera" kod Pavlovića mosta, u okviru akcije "April, mjesec čistoće", saopšteno je iz Gradske uprave.

Foto: G.U. Bijeljina


Načelnik gradskog Odjeljenja Komunalne policije Ratomir Draganić rekao je da su prvo, u saradnji sa ribolovcima iz Udruženja "Riba" čistili okolinu Eko-kampa i obližnjih jezera, gdje je bilo čak i uginulih životinja, a nakon toga i obod samog Eko-kampa. 

"Nažalost, iako se zagađivanje prirode iz godine u godinu smanjuje, još ima nesavjesnih građana koji komunalni otpad odlažu na mjestima na kojima to ne samo da nije dozvoljeno, nego i ne priliči", rekao je Draganić. 

On je pozvao građane da se odgovorno ponašaju prema gradu u kojem svi zajedno živimo i upozorio na visoke kazne koje su propisane za ovakvo ponašanje. 

Eko-kampom "Jezera" upravlja Udruženje "Eko-put", a predsjednik Snežana Jagodić Vujić navela je da su članovi tog udruženja čistili ovaj prostor još od početka marta ove godine, tako da je ovo završna faza tog velikog posla. 

"Ovo je ranije bila velika divlja deponija, koju smo 2013. godine dobili na korišćenje i od tada je uređujemo. Od 2016. godine na ovom prostoru unapređujemo i infrastrukturu, kako bi ovo postao pravi vizitorski centar i dio turističke ponude Semberije", istakla je Vujićeva. 

Ona je dodala da već sada mnogo ljubitelja prirode dolazi u Eko-kamp da uživa u miru, tišini i svježem vazduhu. 

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu