×

Radnici Gradske uprave i članovi udruženja "Eko-put" i "Riba" iz Bijeljine očistili su područje Eko-kampa "Jezera" kod Pavlovića mosta, u okviru akcije "April, mjesec čistoće", saopšteno je iz Gradske uprave.

Foto: G.U. Bijeljina


Načelnik gradskog Odjeljenja Komunalne policije Ratomir Draganić rekao je da su prvo, u saradnji sa ribolovcima iz Udruženja "Riba" čistili okolinu Eko-kampa i obližnjih jezera, gdje je bilo čak i uginulih životinja, a nakon toga i obod samog Eko-kampa. 

"Nažalost, iako se zagađivanje prirode iz godine u godinu smanjuje, još ima nesavjesnih građana koji komunalni otpad odlažu na mjestima na kojima to ne samo da nije dozvoljeno, nego i ne priliči", rekao je Draganić. 

On je pozvao građane da se odgovorno ponašaju prema gradu u kojem svi zajedno živimo i upozorio na visoke kazne koje su propisane za ovakvo ponašanje. 

Eko-kampom "Jezera" upravlja Udruženje "Eko-put", a predsjednik Snežana Jagodić Vujić navela je da su članovi tog udruženja čistili ovaj prostor još od početka marta ove godine, tako da je ovo završna faza tog velikog posla. 

"Ovo je ranije bila velika divlja deponija, koju smo 2013. godine dobili na korišćenje i od tada je uređujemo. Od 2016. godine na ovom prostoru unapređujemo i infrastrukturu, kako bi ovo postao pravi vizitorski centar i dio turističke ponude Semberije", istakla je Vujićeva. 

Ona je dodala da već sada mnogo ljubitelja prirode dolazi u Eko-kamp da uživa u miru, tišini i svježem vazduhu. 

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Tokom dana promjenjljivo uz sunčane intervale, a popodne nestabilno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima na istoku i sjeveroistoku. Dnevna temperatura u blagom opadanju. Minimalna temperatura vazduha od 6°C do 11°C, na planinama od 3°C. Na
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 23. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Cik-cak Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz ulica Zmaj Jovina Vrijeme prekida isporuke: 08:00-10:00   Elektroenergetski objekat: TS D. Bukovica 3 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz prema Tešanovićima Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdijevanju – srijeda, 22.05.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u ulicama Svetog Save, Stefana Dečanskog i Neznanih junaka u Bijeljini, Meše Selimovića u Janji, uključujući sve manje priklj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu