×

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nagradio je danas učenike Osnovne škole "Aleksa Šantić" Anu Mariju Todorović i Nemanju Rikića i nastavnika Živana Nikolića sa po 500 KM za osvojena prva mjesta na takmičenjima u elektronici u BiH i digitalnom samitu Balkana u Beogradu.

Ugljevik; foto: ilustracija


Na takmičenju koje je finansirala Ambasada Velike Britanije u BiH oni su pobijedili sa projektom "Pametna kuća" i time stekli pravo učešća na takmičenju u Londonu 2020. godine. 

Perić je nakon prijema zahvalio učenicima koji su na najbolji mogući način predstavili Ugljevik i Republiku Srpsku. 

"Naša obaveza je da vodimo računa o najboljim učenicima, da ih materijalno pomažemo i da ističemo njihov rad i uspjehe", rekao je Perić novinarima. 

On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu stimulisati učenike koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima. 

Učenica Ana Marija Todorović rekla je da je na prvom takmičenju u Sarajevu bilo 25 učesnika, a na takmičenju u Beogradu 13 učesnika, koji su bili pobjednici svojih zemalja. 

"Radimo na našem projektu da ga još više usavršimo i da postignemo uspjeh i u Londonu", rekla je Todorovićeva. 

Nemanja Rikić je naveo da im je ideja bila da se napravi projekat koji je inovativan i funkcionalan i naveo da njihova "Pametna kuća" može da se kontroliše preko mobilne aplikacije koju su programirali. 

Nastavnik Živan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je i lokalna zajednica prepoznala uspjeh učenika.

"Naši učenici su ambasadori znanja i Ugljevik su predstavili na najbolji mogući način", naveo je Nikolić.

InfoBijeljina

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co