×

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nagradio je danas učenike Osnovne škole "Aleksa Šantić" Anu Mariju Todorović i Nemanju Rikića i nastavnika Živana Nikolića sa po 500 KM za osvojena prva mjesta na takmičenjima u elektronici u BiH i digitalnom samitu Balkana u Beogradu.

Ugljevik; foto: ilustracija


Na takmičenju koje je finansirala Ambasada Velike Britanije u BiH oni su pobijedili sa projektom "Pametna kuća" i time stekli pravo učešća na takmičenju u Londonu 2020. godine. 

Perić je nakon prijema zahvalio učenicima koji su na najbolji mogući način predstavili Ugljevik i Republiku Srpsku. 

"Naša obaveza je da vodimo računa o najboljim učenicima, da ih materijalno pomažemo i da ističemo njihov rad i uspjehe", rekao je Perić novinarima. 

On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu stimulisati učenike koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima. 

Učenica Ana Marija Todorović rekla je da je na prvom takmičenju u Sarajevu bilo 25 učesnika, a na takmičenju u Beogradu 13 učesnika, koji su bili pobjednici svojih zemalja. 

"Radimo na našem projektu da ga još više usavršimo i da postignemo uspjeh i u Londonu", rekla je Todorovićeva. 

Nemanja Rikić je naveo da im je ideja bila da se napravi projekat koji je inovativan i funkcionalan i naveo da njihova "Pametna kuća" može da se kontroliše preko mobilne aplikacije koju su programirali. 

Nastavnik Živan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je i lokalna zajednica prepoznala uspjeh učenika.

"Naši učenici su ambasadori znanja i Ugljevik su predstavili na najbolji mogući način", naveo je Nikolić.

InfoBijeljina

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana sunčano i veoma toplo, uz promjenjljivu dnevnu oblačnost. Кasnije popodne i prema večeri ponegdje u centralnom planinskom pojasu biće uslova za kratkotrajne pljuskove. Na sjeveru i u južnoj polovini zemlje ostaje suvo i sunčano. Vjetar slab i promjenjljiv. Najniža temperatura od 12°C
Planirana isključenja električne energije za 22. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: TS Koviljuše 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz, dio ul. Dušana Radovića  Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  Balatun-Meterizi Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-13:0
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u Ulici Arsenija Čarnojevića, Hilandarskoj, Banjalučkoj i Pantelinskoj u Bijeljini i Bijeljinskoj ulici u Janji, uključujući sve manj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu