×

Djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad danas su na Trgu kralja Petra I Karađorđevića dijeljenjem cvijeća u recikliranim saksijama ukazala na značaj reciklaže plastike, u sklopu akcije "April, mjesec čistoće".

Foto: G.U. Bijeljina
 

Građani su imali mogućnost da u zamjenu za saksiju sa cvijećem doniraju plastičnu flašu, koju će djeca iz Dnevnog centra ponovno reciklirati.

- Ovu aktivnost realizujemo u saradnji sa Centrom za socijalnim rad, odnosno Dnevnim centrom za djecu u riziku, da bismo ukazali na značaj reciklaže za zaštitu životne sredine, koja je višestruka. Recikliranjem možemo smanjiti potrošnju energije, ali i smanjiti količinuotpada, a samim tim i broj deponija na području Grada - naveo je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić, dodajući da Centar za socijalni rad svake godie učestvuje u akciji "April, mjesec čistoće".

On je podsjetio da preduzeće "Komunalac" već godinu dana vrši reciklažu papira i najlona na području Grada.

- Na ovaj način štedimo resurse i očekujemo da će reciklaža što više da zaživi na ovim prostorima - istakao je Draganić.

Radnica Dnevnog centra za djecu u riziku Nevena Jovanović navela je da su se djeca iz ove ustanove danima pripremala za ovu akciju.

- Pravljenjem plastičnih saksija pokazali smo na kreativan način za šta sve može da se iskoristi plastika. Takođe, djeca su od plastičnih flaša napravila metlu - pojasnila je Jovanovićeva.

Pan radio / GU Bijeljina

 

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana sunčano i veoma toplo, uz promjenjljivu dnevnu oblačnost. Кasnije popodne i prema večeri ponegdje u centralnom planinskom pojasu biće uslova za kratkotrajne pljuskove. Na sjeveru i u južnoj polovini zemlje ostaje suvo i sunčano. Vjetar slab i promjenjljiv. Najniža temperatura od 12°C
Planirana isključenja električne energije za 22. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: TS Koviljuše 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz, dio ul. Dušana Radovića  Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  Balatun-Meterizi Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-13:0
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u Ulici Arsenija Čarnojevića, Hilandarskoj, Banjalučkoj i Pantelinskoj u Bijeljini i Bijeljinskoj ulici u Janji, uključujući sve manj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu