×

Djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad danas su na Trgu kralja Petra I Karađorđevića dijeljenjem cvijeća u recikliranim saksijama ukazala na značaj reciklaže plastike, u sklopu akcije "April, mjesec čistoće".

Foto: G.U. Bijeljina
 

Građani su imali mogućnost da u zamjenu za saksiju sa cvijećem doniraju plastičnu flašu, koju će djeca iz Dnevnog centra ponovno reciklirati.

- Ovu aktivnost realizujemo u saradnji sa Centrom za socijalnim rad, odnosno Dnevnim centrom za djecu u riziku, da bismo ukazali na značaj reciklaže za zaštitu životne sredine, koja je višestruka. Recikliranjem možemo smanjiti potrošnju energije, ali i smanjiti količinuotpada, a samim tim i broj deponija na području Grada - naveo je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić, dodajući da Centar za socijalni rad svake godie učestvuje u akciji "April, mjesec čistoće".

On je podsjetio da preduzeće "Komunalac" već godinu dana vrši reciklažu papira i najlona na području Grada.

- Na ovaj način štedimo resurse i očekujemo da će reciklaža što više da zaživi na ovim prostorima - istakao je Draganić.

Radnica Dnevnog centra za djecu u riziku Nevena Jovanović navela je da su se djeca iz ove ustanove danima pripremala za ovu akciju.

- Pravljenjem plastičnih saksija pokazali smo na kreativan način za šta sve može da se iskoristi plastika. Takođe, djeca su od plastičnih flaša napravila metlu - pojasnila je Jovanovićeva.

Pan radio / GU Bijeljina

 

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co