×

Bijeljina je i ove godine jedan od gradova-domaćina Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja će od 18. do 21. aprila biti održana po trinaesti put. Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske najavljuju da će trka biti organizovana na visokom nivou i da će biti bodovana za kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju.

Ilustracija


- U našem Gradu će biti start treće etape, koja će biti vožena od Bijeljine do Teslića. Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine domaćini biciklistima, a u okviru ovog sportskog događaja u Bijeljini će biti pripremljen dvodnevni program, sa brojnim sadržajima za naše građane i vjerujem da će građani Bijeljine propratiti ova dešavanja - izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon sastanka sa predstavnicima Biciklističkog saveza.

U večernjem terminu 19. aprila biće izveden kulturno-zabavni program na Gradskom trgu, a 20. aprila dječija trka i drugi zabavni sadržaji, prvenstveno za djecu, prije starta glavne trke.
Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i trke Beograd- Banjaluka Vladimir Kuvalja naveo je da će u trci učestvovati 180 takmičara iz 30 država.

- Trka Beograd-Banjaluka prvi put je organizovana 2007. godine i Bijeljina je svaki put bila na ruti biciklista. Ove godine smo se trudili da većim dijelom zahvatimo istočni dio Reublike Srpske, tako da će ovogodišnja trka trajati četiri dana i biće organizovana u četiri etape. Početak je planiran za 18. april i prva etapa se vozi pravcem Beograd-Šabac-Pavlovića most-Zvornik- Bijeljina-Vlasenica. Druga etapa je pravac Vlasenica-Brčko-Ugljevik-Lopare , a nakon nje slijedi treća etapa Bijeljina-Teslić, da bi poslednja etapa bila vožena na pravcu Prnjavor-Derventa-Srbac-Laktaši-Banjaluka - pojasnio je Kuvalja.

On je dodao da mu je čast što je Bijeljina i ove godine domaćin trke i što je partner Bciklističkog saveza RS već godinama u organizaciji ovogsportskog događaja.

- Bijeljina kao regionalni centar zaslužuje da ima ovakvo značajno sportsko takmičenje i nadamo se da će naša saradnja da se nastavi i u budućnosti - istakao je Kuvalja.

Za podršku biciklističkoj trci iz gradskog budžeta je izdvojeno 10.000 konvertibilnih maraka.

Pan / Gradska uprava

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co