×

Na području Bijeljine registrovano je 20 divljih deponija sa građevinskim šutom i komunalnim otpadom, navodi se u nacrtu Lokalnog ekološkog akcionog plana koji je u javnoj raspravi.

Foto: InfoBijeljina.com


U urbanom dijelu grada nalazi se pet divljih deponija sa stotinjak metara kubnih komunalnog, poljoprivrednog i građevinskog otpada, od koji je najveća u Ulici Raje Banjičića sa 50 metara kubnih smeća.

Ostale lokacije divljih deponija u samom gradu su u ulicama Ratka Perića, Stefana Dečanskog kod Agrotržnog centra, u Kruševačkoj i ulici Milovana Glišića u blizini gradskog groblja u Pučilama.

Divlja deponija sa 30 metara kubnih šuta i smeća nalazi se i pored Novog groblja u Bijeljini, te pored puta u blizini groblja u Glavičicama, gdje se nalazi kućni otpad.

Prema procijenjenoj količini otpada najveća divlja deponija je u semberskom selu Popovi sa 200 metara kubnih šuta, betona i zemlje, te 10 metara kubnih smeća, šuta i zemlje na području drinske starače.

U zaseoku Vasići na području Amajlija je divlja deponija sa 80 metara kubnih smeća i 60 metara kubnih betonskog šuta i zemlje, dok je u zaseoku Kovanluci na divljoj deponiji 40 metara kubnih zemlje i šuta.

U selu Međaši na lokaciji Nikolića vir je divlja deponija sa 100 metara kubnih otpada, a na lokaciji Adice deponija sa 50 metara kubnih građevinskog šuta.

Divlje deponije sa 30 metara kubnih smeća nalaze se i na dvije lokacije u semberskom naselju Dvorovi, pored puta na lokaciji Kolonisti i kod Stančića šuma.

U šumi je i divlja deponija sa 10 metara kubnih smeća na području naselja Velika Obarska, a smeće na javnom površinama uočeno je i na području Bjeloševca, LJeljenče, Dazdareva i Male Obarske.

U Lokalnom ekološkom akcionom planu kao poseban problem je uočeno što se u ruralnim mjesnim zajednicama ambalažni otpad od upotrijebljenih pesticida u poljoprivredi, koji spada u opasni otpad, odlaže zajedno sa drugim otpadom ili završava na divljim odlagalištima.

Info Bijeljina

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co