×

Na području Bijeljine registrovano je 20 divljih deponija sa građevinskim šutom i komunalnim otpadom, navodi se u nacrtu Lokalnog ekološkog akcionog plana koji je u javnoj raspravi.

Foto: InfoBijeljina.com


U urbanom dijelu grada nalazi se pet divljih deponija sa stotinjak metara kubnih komunalnog, poljoprivrednog i građevinskog otpada, od koji je najveća u Ulici Raje Banjičića sa 50 metara kubnih smeća.

Ostale lokacije divljih deponija u samom gradu su u ulicama Ratka Perića, Stefana Dečanskog kod Agrotržnog centra, u Kruševačkoj i ulici Milovana Glišića u blizini gradskog groblja u Pučilama.

Divlja deponija sa 30 metara kubnih šuta i smeća nalazi se i pored Novog groblja u Bijeljini, te pored puta u blizini groblja u Glavičicama, gdje se nalazi kućni otpad.

Prema procijenjenoj količini otpada najveća divlja deponija je u semberskom selu Popovi sa 200 metara kubnih šuta, betona i zemlje, te 10 metara kubnih smeća, šuta i zemlje na području drinske starače.

U zaseoku Vasići na području Amajlija je divlja deponija sa 80 metara kubnih smeća i 60 metara kubnih betonskog šuta i zemlje, dok je u zaseoku Kovanluci na divljoj deponiji 40 metara kubnih zemlje i šuta.

U selu Međaši na lokaciji Nikolića vir je divlja deponija sa 100 metara kubnih otpada, a na lokaciji Adice deponija sa 50 metara kubnih građevinskog šuta.

Divlje deponije sa 30 metara kubnih smeća nalaze se i na dvije lokacije u semberskom naselju Dvorovi, pored puta na lokaciji Kolonisti i kod Stančića šuma.

U šumi je i divlja deponija sa 10 metara kubnih smeća na području naselja Velika Obarska, a smeće na javnom površinama uočeno je i na području Bjeloševca, LJeljenče, Dazdareva i Male Obarske.

U Lokalnom ekološkom akcionom planu kao poseban problem je uočeno što se u ruralnim mjesnim zajednicama ambalažni otpad od upotrijebljenih pesticida u poljoprivredi, koji spada u opasni otpad, odlaže zajedno sa drugim otpadom ili završava na divljim odlagalištima.

Info Bijeljina

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Tokom dana promjenjljivo uz sunčane intervale, a popodne nestabilno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima na istoku i sjeveroistoku. Dnevna temperatura u blagom opadanju. Minimalna temperatura vazduha od 6°C do 11°C, na planinama od 3°C. Na
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 23. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Cik-cak Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz ulica Zmaj Jovina Vrijeme prekida isporuke: 08:00-10:00   Elektroenergetski objekat: TS D. Bukovica 3 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz prema Tešanovićima Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdijevanju – srijeda, 22.05.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u ulicama Svetog Save, Stefana Dečanskog i Neznanih junaka u Bijeljini, Meše Selimovića u Janji, uključujući sve manje priklj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu