×

Marko Ristić, učenik devetog razreda bijeljinske škole ”Knez Ivo od Semberije”, glumac, recitator, besjednik.

Pisao je scenarije za kratko-metražne filmove, a onda došao na ideju da snimi poučni dokumentarni film “Tinejdžersko doba”, koji je prikazan u školi, a govori o iskušenjima i nedoumicama kroz koje prolaze adolescenti. Marko pohađa školu glume, već pet godina svira na gitari, pomoćni je trener karatea i, uz sve to, niže petice u školi.

Scenario za dokumentarac, u trajanju od 23 minuta i 44 sekunde, Marko je napisao za nekoliko dana, inspirisan serijom, a podstaknut pričama roditelja koji su nekada radili slične projekte. ”Glumačku” ekipu u ovom poduhvatu podržala je škola, u čijem holu je i prikazan film.

– Ta premijera će mi zauvijek ostati u sjećanju, nikad je neću zaboraviti zato što je to bio moj prvi projekat, moj prvi film, moje prvo filmsko iskustvo i što je najvažnije i što mi je najdraže, što smo to mi učenici uspjeli da uradimo – priča Marko.

Film se bavi problemima mladih, među kojima je i vršnjačko nasilje. Sva iskušenja kroz koja prolaze tinejdžeri prikazana su kroz tri glavna lika: Kolju – lik negativca, Rileta – koji glumi žrtvu, dok je Marina tas na vagi između dobra i zla.

– Podržava nas škola, nastavnica Milica Stojanović koja je sve vrijeme uz nas, ali prosto, čak i na probama smo bili sami, sve smo odrađivali, tražili mjesta na kojima ćemo da snimamo i bilo je jedno predivno iskustvo – kaže učenica Anastasija Gogić.

– Mislim da smo odradili profesionalno, jedan od nastavnika nam je pomagao tokom snimanja, ozvučenje, editovanje sve je radio, mislim da je vrijedno da se taj film pogleda – dodaje Mihailo Mičanović,

Nastavnica Milica Stojanović koja vodi dramsku sekciju podržala je mlade stvaraoce, a Marku predviđa sjajnu buudćnost.

– Ima telenta, ubjedljiv je dok govori i zaista ubjeđuje slušaoca u ono što govori – ističe nastavnica.

Marko je prije pet godina glumio i u kratkometražnom filmu “Utjeha”, koji je nakon poplava rađen za UNICEF. U školi se predstavio i sa monodramom ”Kako sam upoznao Deda Mraza”, za koju je napisao scenario i tekst.

Trenutno priprema novi film, u kome će biti i komedije i drame, a radiće ga u saradnji sa diplomiranim glumcima.

/RTRS/

 

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro umjereno i pretežno oblačno i suvo. Tokom dana promjenljivo uz duže sunčane intervale. Popodne uz razvoj oblaka nestabilno pa će biti uslova za mjestimično kišu ili pljuskove sa grmljavinom u Hercegovini i na istoku. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 27. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: DV 10 kV Patkovača Područje bez napajanja: Patkovača Vrijeme prekida isporuke: 08:30-08:45 i 11:00-11:15   Elektroenergetski objekat: DV 10kV Patkovača -posle rastavljača R-207 Područje bez napajanja: Ljeskovac Vrijeme prekida isp
Informacija o vodosnabdijevanju – petak, 24.05.2019. Zbog otklanjanja kvara i blindiranja novog vodovodnog priključka, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Trg Đenerala Draže, 2. aprila, Braće Gavrić i Vojvode Stepe u Bijeljini, uključuj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu