×

Fondacija “Humanist” pokrenula je u Bijeljini akciju prikupljanja odjeće i obuće za socijalno ugrožena lica.

Foto: Siniša Pašalić/RAS SRBIJA

 

Osnivač ove fondacije Branislav Simić rekao je da je akcija “Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi” prva nakon registracije ove humanitarne organizacije iz Srbije i u Republici Srpskoj.

On je naglasio da će doniranje odjeće, obuće i drugih kućnih potrepština biti trajna akcija, a Fondacija “Humanist” namjerava da u Bijeljini otvori i narodnu kuhinju.

– Naš naredni projekat u Republici Srpskoj jeste saradnja sa hotelima i restoranima i podela hrane koja ostaje socijalno ugroženim licima u Bijeljini i Brčkom, za sada, koju će im dostavljati naši volonteri – najavio je Simić.

Prema njegovim riječima, pomoć u hrani biće dostavljana na ovakav način dok “Humanist” ne dobije prostor za rad narodne kuhinje u gradu, za šta je već zatražena pomoć lokalne administracije.

Kancelarija “Fondacije” nalazi se u Ulici Mihajla Pupina broj 11 u Bijeljini, gdje građani mogu da donose garderobu, obuću, posteljinu i druge kućne potrepštine kao donaciju za socijano ugrožena lica.

– Aspekt našeg rada još je 90 odsto usmeren ka prevenciji nasilja nad ženama i decom i vršnjačkog nasilja, što ćemo pokrenuti i u Bijeljini – istakao je Simić.

On je naveo da će u njihovim prostorijama biti organizovan i info-centar za pomoć žrtvama nasilja, gdje će pomoć psihologa biti besplatna, kao i predavanja u školama o nenasilnoj komunikaciji.

Simić je rekao da Fondacija “Humanist” u Srbiji ima 300 volontera i značajnu podršku brojnih javnih ličnosti, te da jednako uspješan rad očekuju i u Republici Srpskoj, gdje za sada imaju 15 volontera u Bijeljini.

Srpska info

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co